Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 9 maart 1953 betreffende de handel in slachtvlees en houdende reglementering van de keuring der hier te lande geslachte dieren en het koninklijk besluit van 22 december 2005 tot vaststelling van aanvullende maatregelen voor de organisatie van de officiële controles van voor menselijke consumptie bestemde producten van dierlijke oorsprong., de 23 décembre 2008

Artikel 1. In artikel 21ter, § 1, van het koninklijk besluit van 9 maart 1953 betreffende de handel in slachtvlees en houdende reglementering van de keuring der hier te lande geslachte dieren, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 11 oktober 1997, wordt punt 5° vervangen door :

" 5° in geval van slachting van runderen ouder dan 48 maanden die geboren zijn in één van de lidstaten vermeld in bijlage III of bij in nood geslachte runderen ouder dan 24 maanden of bij de slachting van andere runderen ouder dan 30 maanden en geboren in een ander land : de snelle test op boviene spongiforme encefalopathie, vastgesteld door de Minister tot wiens bevoegdheid de veiligheid van de voedselketen behoort.

De nadere maatregelen inzake de bemonstering, de uitvoering van de snelle test en het gevolg dat eraan moet worden gegeven worden vastgesteld door de Minister tot wiens bevoegdheid de Veiligheid van de voedselketen behoort. "

Art. 2. In hetzelfde besluit wordt een bijlage III ingevoegd die toegevoegd wordt als bijlage I van dit besluit.

Art. 3. Artikel 10 van het koninklijk besluit van 22 december 2005 tot vaststelling van aanvullende maatregelen voor de organisatie van de officiële controles van voor menselijke consumptie bestemde producten van dierlijke oorsprong gewijzigd bij koninklijk besluit van 14 juni 2007, wordt gewijzigd als volgt :

" Artikel. 10. Vlees afkomstig van runderen ouder dan 48 maanden die geboren zijn in één van de lidstaten vermeld in bijlage VI of vlees afkomstig van in nood geslachte runderen buiten het slachthuis ouder dan 24 maanden of afkomstig van andere runderen ouder dan 30 maanden geboren in een ander land, moet ongeschikt worden verklaard voor menselijke consumptie wanneer het niet onderworpen werd of wanneer het geen negatief resultaat bekomen heeft bij een snelle test voor boviene spongiforme encefalopathie. "

Art. 4. In hetzelfde besluit wordt een bijlage VI ingevoegd die toegevoegd wordt als bijlage II van dit besluit.

Art. 5. Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2009.

Art. 6. Onze Minister tot wiens bevoegdheid de Veiligheid van de Voedselketen behoort, wordt belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 23 december 2008.

ALBERT

Van Koningswege :

De Minister van Landbouw,

Mevr. S. LARUELLE

BIJLAGEN.

Art. N1. Bijlage I. " Bijlage III. Lijst van de lidstaten. Duitsland, Oostenrijk, België, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT