Collectieve arbeidsovereenkomst van 18 september 1997, gesloten in het Paritair Comité voor het bouwbedrijf, tot uitvoering van de sectorale regeling van de flexibele arbeidsweek (Overeenkomst geregistreerd op 12 november 1998 onder het nummer 49463/CO/124). (NOTA : De wijzigingen van deze CAO, gepubliceerd vanaf 1 juli 20..., de 18 septembre 1997

Afdeling 1. - Toepassingsgebied.

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is gesloten in uitvoering van titel III - hoofdstuk I - afdeling 1 van de collectieve arbeidsovereenkomst van 15 mei 1997 tot organisatie van de regelingen ter bevordering van de tewerkstelling in 1997 en 1998, algemeen verbindend verklaard bij het koninklijk besluit van 20 oktober 1999 (Belgisch Staatsblad van 6 december 1999) hierna kader-collectieve arbeidsovereenkomst genoemd.

Art. 2. Deze overeenkomst is eveneens gesloten in toepassing van de bepalingen van de wet van 17 maart 1987 betreffende de invoering van nieuwe arbeidsregelingen in de ondernemingen (Belgisch Staatsblad van 12 juni 1987) en de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 42 van 2 juni 1987, gesloten in de Nationale Arbeidsraad, betreffende de invoering van nieuwe arbeidsregelingen in de ondernemingen, algemeen verbindend verklaard bij koninklijk besluit van 18 juni 1987 (Belgisch Staatsblad van 26 juni 1987).

Art. 3. Deze overeenkomst is van toepassing op de werkgevers en de arbeiders van de ondernemingen die behoren tot het Paritair ComitÈ voor het bouwbedrijf voor zover deze werkgevers beslissen toe te treden tot titel III - hoofdstuk I - afdeling 1 van de kader-collectieve arbeidsovereenkomst.

Onder "arbeiders" wordt verstaan de arbeiders en de arbeidsters.

Afdeling 2. - Toepassingsmodaliteiten van de inhaalrust.

Art. 4. De bijkomende uren, bedoeld bij artikel 71 van de kader-collectieve arbeidsovereenkomst, moeten worden ingehaald door volledige rustdagen die worden toegekend tijdens de bij artikel 73 van de kader-collectieve arbeidsovereenkomst bedoelde ononderbroken periode van 12 maanden.

Dit inhalen gebeurt door toekenning van ÈÈn rustdag per acht gepresteerde bijkomende uren.

Art. 5. De bij artikel 4 bedoelde inhaalrust moet samenvallen met de bij artikel 74 van de kader-collectieve arbeidsovereenkomst bepaalde dagen of perioden van slecht weer of gebrek aan werk.

De inhaalrust mag op geen ander dan in het eerste lid bedoelde moment worden toegekend behalve indien :

- de bij artikel 75 van de kader-collectieve arbeidsovereenkomst bedoelde interne grens van 65 uren werd bereikt;

- de bij artikel 74 van de kader-collectieve arbeidsovereenkomst bedoelde dagen of perioden niet volstaan om het saldo bijkomende uren op te vangen vÛÛr het einde van de ononderbroken periode van 12 maanden zoals bedoeld bij artikel 73 van de kader-collectieve arbeidsovereenkomst.

Art. 6. De bij artikel 5, lid...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT