20 SEPTEMBER 2012. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de specifieke bijdrage bepaald in artikel 116, tweede lid, 2°, van de programmawet (I) van 27 december 2006 bestemd voor het Schadeloosstellingfonds voor asbestslachtoffers voor het jaar 2012

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Het besluit waarvan wij de eer hebben aan uwe Majesteit ter ondertekening voor te leggen, heeft als doel om bij de werkgevers onderworpen aan de wet van 27 juni 1969 « tot herziening van de besluitwet van 28 december 1944 betreffende de maatschappelijke zekerheid der arbeiders » en de werkgevers onderworpen aan de besluitwet van 7 februari 1945 « betreffende de maatschappelijke veiligheid van de zeelieden ter koopvaardij » een bijzondere bijdrage van 0,01 % af te houden tijdens het eerste en het tweede kwartaal van het jaar. Deze bijdrage zal worden geïnd, op het zelfde moment als de bijdragen verschuldigd voor het eerste en tweede kwartaal van het lopende jaar. Het bedrag zal worden overgemaakt aan het Fonds voor beroepsziekten voor de financiering van het asbestfonds.

Het besluit werd aangepast aan de bemerkingen geformuleerd door de Raad van State in zijn advies nr. 51.821 van 16 augustus 2012.

Daarnaast, wat betreft de opmerking van de Raad van State over het uitvoeren van de DOEB-test (duurzame ontwikkelingseffectbeoordeling), wordt bij deze bevestigd dat deze formaliteit wel degelijk werd vervuld voordat het punt in de Ministerraad werd goedgekeurd.

Wij hebben de eer te zijn,

Sire,

Van Uwe Majesteit,

de zeer eerbiedige

en zeer getrouwe dienaren.

De Vice-Eerste Minister en Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid,

belast met Beliris en de Federale Culturele Instellingen,

Mevr. L. ONKELINX

De Staatssecretaris voor Sociale Zaken, Gezinnen en Personen met een handicap, belast met Beroepsrisico's, toegevoegd aan de Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid,

Ph. COURARD

Advies 51.821/1/V van 16 augustus 2012

van de afdeling Wetgeving

van de Raad van State

De Raad van State, afdeling Wetgeving, eerste vakantiekamer, op 24 juli 2012 door de Minister van Sociale Zaken verzocht haar, binnen een termijn van dertig dagen, van advies te dienen over een ontwerp van koninklijk besluit « tot vaststelling van de specifieke bijdrage bepaald in artikel 116, tweede lid, 2°, van de programmawet (I) van 27 december 2006 bestemd voor het Schadeloosstellingfonds voor asbestslachtoffers voor het jaar 2012 », heeft het volgende advies gegeven :

  1. Met toepassing van artikel 84, § 3, eerste lid, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973, heeft de afdeling Wetgeving zich toegespitst op het onderzoek van de bevoegdheid van de steller van de handeling, van de rechtsgrond, alsmede van de vraag of aan de te vervullen vormvereisten is voldaan.

    Strekking en rechtsgrond van het ontwerp

  2. Het om advies voorgelegde ontwerp van koninklijk besluit strekt ertoe uitvoering te...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT