11 DECEMBER 2001. - Koninklijk besluit houdende uitvoering inzake het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Internationale Samenwerking van de wet van 26 juni 2000 betreffende de invoering van de euro in de wetgeving die betrekking heeft op aangelegenheden zoals bepaald in artikel 78 van de Grondwet

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Dit ontwerp van koninklijk besluit is de uitvoering van artikel 6 van de wet van 26 juni 2000 betreffende de invoering van de euro in de wetgeving die betrekking heeft op aangelegenheden als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet.Dit artikel verschaft de Koning, indien Hij zulks nuttig acht en binnen strikt vastgelegde grenzen, de mogelijkheid om de wetten die bedragen in Belgische frank vermelden of die verwijzen naar de Belgische frank aan de euro aan te passen.

Het artikel 1 van het ontwerp van koninklijk besluit dat ik de eer heb aan Uw handtekening voor te leggen beoogt de aanpassing aan de euro van het tarief van de consulaire taksen en van de kanselarijrechten die in het binnenland worden geïnd.

De bedragen er in vermeld richten zich naar het tarief, uitgedrukt in euro, van de taksen die in het buitenland gëind worden, zoals de wet van 30 juni 1999 houdende het tarief der consulaire rechten en der kanselarijrechten het vaststelt. Die wet heeft ook als voordeel dat het visumtarief, dat eveneens in euro is uitgedrukt, in de Belgische wetgeving kan worden omgezet zonder het bedrag te moeten converteren. De visumbedragen werden bij toepassing van artikel 17/3/d van de Overeenkomst ter uitvoering van het Akkoord van Schengen, vastgesteld door het Uitvoerend Comité van 14 december 1993.

Om zich te kunnen richten naar het tarief die in de wet van 30 juni 1999 vermeld worden, zijn de bedragen gëind in het Binnenland door het koninklijk besluit van 5 september 2001 tot wijziging van de tarieven gevoegd bij de wet van 30 juni 1999 verhoogd. De nieuwe bedragen er in vermeld worden uitgedrukt in Belgische frank. Er is derhalve reden om over te gaan tot hun omzetting en dit, onder vorm van transparante afrondingen.

Het betreft telkens transparantieafrondingen zoals bepaald in de wet van 26 juni 2000 betreffende de invoering van de euro in de wetgeving die betrekking heeft op aangelegenheden als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet.

Ik heb de eer te zijn,

Sire,

van Uwe Majesteit,

de zeer eerbiedige

en de zeer getrouwe dienaar,

De Minister van Buitenlandse zaken,

Buitenlandse handel en Internationale Samenwerking,

L. MICHEL

ADVIES 32.587/2

VAN DE AFDELING WETGEVING

VAN DE RAAD VAN STATE

De Raad van State, afdeling wetgeving, tweede kamer, op 23 november 2001 door de Minister van Financiën verzocht hem, binnen een termijn van ten hoogste drie dagen, van advies te dienen over een ontwerp van koninklijk besluit "houdende...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT