Koninklijk besluit betreffende het rustpensioen wegens leeftijdsgrens, der vrijwillige redders aan de Belgische kust, betreffende de vergoeding der schade veroorzaakt door ongevallen, die zich tijdens de uitoefening van hun ambt hebben voorgedaan. (NOTA : Raadpleging van vroegere versies vanaf 01-01-1984 en tekstbijwerking tot 3..., de 27 juin 1957

  1. Pensioenen toegekend wegens leeftijdsgrens.

    Artikel 1. (Opgeheven)

    Art. 2. (Opgeheven)

    Art. 3. (Opgeheven)

    Art. 4. (Opgeheven)

    Art. 5. ß 1. Voor de vaststelling van het gemiddeld jaarlijks inkomen worden de vrijwillige redders geacht de volgende jaarlijkse bezoldigingen te hebben genoten :

    1. dienstdoende schipper-redder en dienstdoende motorist-redder : (2.265,78 EUR)

    2. dienstdoende kwartiermeester-redder : (2.124,18EUR)

    3. dienstdoende matroos-redder : (1.982,56 EUR).

      ß 2. De in ß 1 bepaalde bedragen zijn gekoppeld aan de schommelingen van het indexcijfer der consumptieprijzen, overeenkomstig de modaliteiten bepaald bij de wet van 1 maart 1977 houdende inrichting van een stelsel waarbij sommige uitgaven in de overheidssector aan het indexcijfer van de consumptieprijzen van het Rijk worden gekoppeld. Te dien einde worden zij gekoppeld aan de spilindex 138,01.

      Art. 6. De duur van de diensten der vrijwillige redders wordt als volgt vastgesteld:

      Indien de redder heeft deelgenomen aan al de oefeningen, permanenties en reddingen die plaats gehad hebben tijdens het jaar in de standplaats waarvan hij deel uitmaakt, wordt het jaar voor zijn geheel gerekend voor het berekenen van zijn pensioen.

      Er zal een maand dienst afgetrokken worden voor twee afwezigheden op de oefeningen of op de permanenties, en per afwezigheid op de reddingen.

      (...)

      Art. 7. Ieder vrijwillige redder, die aan geen oefening, permanentie of redding zal deelgenomen hebben in de tijdspanne van zes maand, zal van ambtswege ontslagen worden, ten ware hij ziek geweest is. In dit geval, zal hij gehouden zijn zijne afwezigheid, van af het begin, te dekken door een geneeskundig attest. In ieder geval zal de afwezigheid wegens ziekte niet meer mogen bedragen dan twaalf maand. Indien op 't einde van dit tijdstip, de redder niet bekwaam is zijn functies te hernemen, zal hij van ambtswege ontslagen worden.

      De door een geneeskundig attest gedekte afwezigheden komen niet tussen in de berekening der diensten van vrijwillige redder.

      Art. 8. Niet betaalde verloven zullen in uitzonderlijke gevallen kunnen toegestaan worden aan de vrijwillige redders die dit zouden aanvragen, door onze Minister die de reddingsdienst in de bevoegdheid van zijn departement heeft.

      Deze verloven zullen in totaal geen jaar mogen te boven gaan, welke er ook de reden van zijn.

      De duur dezer verloven zal niet tussenkomen in de berekening der diensten van de vrijwillige redder.

      Art. 9. (Opgeheven)

      Art. 10. Iedere...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT