Rijksdienst voor Pensioenen - Directieraad - Huishoudelijk reglement., de 6 octobre 1995

Artikel 1. De Directieraad van de Rijksdienst voor pensioenen is overeenkomstig het ministerieel besluit van 11 juli 1987 samengesteld uit de ambtenaren die titularis zijn van een graad gerangschikt in de rangen 16 en 15.

Art. 2. De Directieraad vergadert telkens wanneer dit nodig is en ten minste vier maal per jaar.

De Directieraad vergadert op initiatief van de Voorzitter of op schriftelijk verzoek van ten minste twee leden.

De Voorzitter stelt de datum van de vergadering vast en bepaalt de agenda. De te behandelen stukken worden als bijlage bij de oproeping aan de leden van de Raad toegezonden. De leden moeten minstens twee volle werkdagen vÛÛr de vergadering in het bezit zijn van de oproeping en de bijlagen.

Op verzoek van een lid dat daartoe de inleidende nota voorlegt, kunnen punten op de agenda worden geplaatst.

De op de agenda gebrachte aangelegenheden dienen in volgorde van inschrijving te worden onderzocht behalve wanneer ten minste de helft der aanwezige leden akkoord gaat met een wijziging.

Ieder op de agenda ingeschreven punt is onderwerp van een bondige inleidende nota.

In geval van hoogdringendheid en met akkoord van ten minste de helft van de aanwezige leden, kan er van deze procedures worden afgeweken.

Art. 3. De Voorzitter opent en sluit de zittingen, leidt de debatten en de beraadslagingen en zorgt voor het goede verloop van de vergadering.

Art. 4. De Directieraad kan slechts geldig beraadslagen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is. Indien dit quorum niet wordt bereikt, kan de Raad na een tweede bijeenroeping, ongeacht het aantal aanwezige leden, geldig beraadslagen over dezelfde agenda.

De Directieraad kan in geen enkel geval, geldig beraadslagen indien alle aanwezige leden tot dezelfde taalrol behoren.

Art. 5. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen, de onthoudingen niet meegerekend.

Wanneer de stemming niet geheim is, is de stem van de Voorzitter doorslaggevend bij staking van stemmen.

Wanneer de Raad adviserend optreedt, worden de door de leden gebrachte adviezen in de notulen opgenomen en toegevoegd aan...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT