21 NOVEMBER 2013. - Decreet betreffende de rectorverkiezingen aan de « Université de Liège » en aan de « Université de Mons »

Het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. In artikel 4 van de wet van 28 april 1953 betreffende de inrichting van het universitair onderwijs door de Staat, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in § 5, vierde lid, worden de woorden "de rector en de vice-rector belast met de sites van de "Université de Liège" alsook" ingevoegd tussen de woorden "die er de voorzitter van is, zijn" en de woorden "vier vertegenwoordigers";

  2. § 8 wordt vervangen als volgt :

    " § 8. De "Université de Liège" richt vanaf het academiejaar 2009-2010 een orgaan in haar midden op met als benaming « Gembloux Agro-Bio Tech » die inzonderheid tot doel het onderwijs, het onderzoek en de diensten voor de gemeenschap heeft in het domein van de landbouwkundige wetenschappen en de biologische ingenieurswetenschappen.

    Dat orgaan bezit een faculteit met als benaming « Faculté des sciences agronomiques et d'ingénierie biologique de Gembloux » alsmede een onderzoekscentrum met als benaming « Centre universitaire de recherche en agronomie et en ingénierie biologique de Gembloux ». Vanaf het academiejaar 2014-2015 krijgt het onderzoekscentrum de naam "Terra".

    Dat orgaan staat in voor de onderwijsactiviteiten en voor de onderzoeksactiviteiten en de dienstenactiviteiten die voordien georganiseerd werden door de « Facultés universitaires des sciences agronomiques de Gembloux ».

  3. § 9 wordt vervangen als volgt :

    § 9. Vanaf het academiejaar 2014-2015 wordt er een strategisch comité van « Gembloux Agro-Bio Tech » opgericht dat een adviesorgaan is, belast met de algemene oriëntatie van de onderwijs- en onderzoeksprogramma's in synergie met de lokale projecten, de herwaardering ervan, alsook, meer in het algemeen, de uitstraling ervan. Buiten de Gouverneur van de Provincie Namen of de persoon die door hem wordt afgevaardigd en die er de voorzitter van is, zijn stemgerechtigd : de burgemeester van de stad Gembloux, de rector en de vice-rector belast met de sites van de "Université de Liège", alsook drie vertegenwoordigers van de economische en sociale kringen van deze provincie die aangesteld worden door hun respectievelijke instanties.

    De Commissaris van de Regering en de afgevaardigde van de Minister van Begroting van de "Université de Liège" die aangesteld worden overeenkomstig de artikelen 1 en 7 van het decreet van 12 juli 1990 op de controle van de universitaire instellingen, wonen de vergaderingen van het strategische comité bij.".

    Art. 2. In hoofdstuk II, afdeling I, van de voornoemde wet van 28 april 1953, waarvan de artikelen 6 tot 8 de eerste onderafdeling " Samenstelling"vormen, wordt artikel 6 gewijzigd bij het decreet van 31 maart 2004, vervangen als volgt :

    "Art. 6. De rector wordt door de Regering benoemd voor een periode van vier jaar volgend op de procedure bepaald in artikel 11 van deze wet onder de gewone hoogleraren van de Universiteit.

    De Raad van bestuur van de Universiteit bepaalt in een intern...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT