Collectieve arbeidsovereenkomst van 29 juni 1998, gesloten in het Paritair Comité voor het hotelbedrijf, tot wijziging van de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 1 van 25 juni 1997, gesloten in uitvoering van het protocolakkoord van 14 mei 1997 - invoering van een nieuwe functieclassificatie en tot vaststelling van de..., de 29 juin 1998

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en de werknemers van de ondernemingen die ressorteren onder het Paritair ComitÈ voor het hotelbedrijf.

Voor de toepassing van deze collectieve arbeidsovereenkomst wordt onder "werknemers" verstaan de mannelijke en vrouwelijke werknemers die bezoldigd worden op basis van een vast uur- of maandloon.

Art. 2. Voor de toepassing van onderhavige collectieve arbeidsovereenkomst wordt verstaan onder collectieve arbeidsovereenkomst : de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 1 van 25 juni 1997, gesloten in uitvoering van het protocolakkoord van 14 mei 1997 - invoering van een nieuwe functieclassificatie en tot vaststelling van de minimumlonen.

Art. 3. De in bijlage 1 gevoegde exhaustieve lijst van referentiefuncties zoals bepaald in artikel 3 van de collectieve arbeidsovereenkomst, wordt aangevuld met de referentiefunctie Medewerker sneldienstrestauratie - onthaal/zaal - crew met referentienummer 116D en de referentiefunctie Medewerker sneldienstrestauratie - keuken/grill - crew met referentienummer 116E.

Art. 4. De in artikel 5 vermelde bijlage 2 van de collectieve arbeidsovereenkomst wordt aangevuld met de functieomschrijvingen van de referentiefuncties Medewerker sneldienstrestauratie onthaal/zaal - crew en Medewerker sneldienstrestauratie - keuken/grill - crew, zoals opgenomen in bijlage van onderhavige collectieve arbeidsovereenkomst.

Art. 5. In artikel 8 van de collectieve arbeidsovereenkomst worden volgende referentiefuncties en hun wegingen ingevoegd :

- in functiecategorie III : Medewerker sneldienstrestauratie - onthaal/zaal - crew met 55,5 wegingspunten;

- in functiecategorie III : Medewerker sneldienstrestauratie - keuken/grill - crew met 54,5 wegingspunten.

Art. 6. Deze collectieve arbeidsovereenkomst treedt in werking met ingang van 1 juli 1997.

Zij is gesloten voor een onbepaalde tijd. Ze kan worden opgezegd door elk van de partijen, mits een opzeggingstermijn van drie maanden bij een ter post aangetekende brief gericht aan de voorzitter van het Paritair ComitÈ voor het hotelbedrijf en aan de daarin vertegenwoordigde organisaties.

Gezien om te worden gevoegd bij het koninklijk besluit van 26 april 2000.

(Voor het KB, zie %%2000-04-26/45%%)

ALBERT

Van Koningswege :

De Minister van Werkgelegenheid,

Mevr. L. ONKELINX

BIJLAGE.

Art. N1. Bijlage 1. Functieomschrijving USB

Afdeling : Zaal-bediening : fastfood - sneldienstrestauratie

Code : HRC. REF. 116D

Functie...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT