18 DECEMBER 2003. - Programmadecreet houdende verschillende maatregelen inzake thesaurie en schuld, sociale actie en gezondheid (1)

De Waalse Gewestraad heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Dit decreet regelt overeenkomstig artikel 138 van de Grondwet een materie bedoeld in de artikelen 127 en 128 van de Grondwet.

HOOFDSTUK I. - Bepalingen inzake schuld

Art. 2. Op 1 januari 2003 is het Waalse Gewest gemachtigd tot de overname in eigen naam van de schuld bestaande uit door derden aangegane leningen waarvoor voorzien wordt in een tegemoetkoming van het Gewest in de rente- en/of aflossingslasten.

Art. 3. De Waalse Regering wordt belast met de tenuitvoerlegging van deze afdeling, met de bepaling van de toepassingsmodaliteiten ervan en, meer bepaald, met de opstelling van de lijst van de leningen bedoeld in artikel 2.

Art. 4. Deze afdeling treedt in werking op 1 januari 2003.

HOOFDSTUK II. - Bepalingen inzake sociale actie en gezondheid

Afdeling 1. - Bepalingen betreffende de integratie van vreemdelingen of van personen van buitenlandse herkomst

Art. 5. Artikel 4 van het decreet van 4 juli 1996 betreffende de integratie van vreemdelingen of van personen van buitenlandse herkomst wordt vervangen als volgt :

Art. 4. De Regering legt de volgende verslagen voor aan de Waalse Gewestraad :

1o vóór 30 juni van het jaar na dat waarop het betrekking heeft, een jaarverslag met de omschrijving van de gevoerde acties inzake integratie van vreemdelingen of van personen van buitenlandse herkomst;

2o vóór 30 juni van het jaar na het derde jaar waarop het betrekking heeft, een evaluatieverslag over het beleid gevoerd inzake bovenbedoelde integratie.

Art. 6. In hetzelfde decreet wordt een hoofdstuk VI ingevoegd, luidend als volgt :

HOOFDSTUK VI. - Waalse adviesraad voor de integratie van vreemdelingen of van personen van buitenlandse herkomst

Art. 18. Er wordt een Waalse adviesraad voor de integratie van vreemdelingen of van personen van buitenlandse herkomst opgericht.

De Raad vervult de volgende opdrachten :

1o hij geeft advies, op eigen initiatief of op verzoek van de Waalse Gewestraad of van de Regering, i.v.m. de toegangsmogelijkheden tot de sociale, culturele, juridische, economische, administratieve en politieke rechten voor vreemdelingen of personen van buitenlandse herkomst;

2o hij geeft voorafgaand advies over de verslagen bedoeld in artikel 4 en meer bepaald over de acties gevoerd door de "Carrefour interculturel wallon" en de gewestelijke integratiecentra;

3o hij draagt bij in de besluitvorming m.b.t. de beleidsvormen in het Waalse Gewest en geeft de nodige aanbevelingen op andere bestuursniveaus als de beleidsvormen van het Waalse Gewest in een ruimer kader moeten passen of als ze rechtstreeks of onrechtstreeks een weerslag hebben op het beleid tot integratie van vreemdelingen of personen van buitenlandse herkomst;

4o hij geeft advies, op eigen initiatief of op verzoek van de Waalse Gewestraad of van de Regering, over het beleid inzake onthaal van rondtrekkende bevolkingsgroepen in het Waalse Gewest, alsook over de sociale, culturele, juridische, economische en administratieve rechten i.v.m. problemen waarmee zigeuners geconfronteerd worden.

Art. 19. § 1. De Regering benoemt de leden van de Waalse adviesraad voor de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT