Bijlage bij het besluit van 25 oktober 2013 van de Vlaamse Regering houdende de procedure voor de planning, de programmatie en de realisatie van woonprojecten. - Prijsnormen voor sociale woningen en sociale kavels gerealiseerd ter uitvoering van een sociale last en voor de vrijwillig gerealiseerde sociale woningen als vermeld in artikel 4.1.16 van het decreet Grond- en Pandenbeleid, de 25 octobre 2013

HOOFDSTUK 1. - Definities

Artikel 1. In deze bijlage wordt verstaan onder Overdrachtenbesluit : het besluit van de Vlaamse Regering van 29 september 2006 betreffende de voorwaarden voor de overdracht van onroerende goederen door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de sociale huisvestingsmaatschappijen ter uitvoering van de Vlaamse Wooncode.

HOOFDSTUK 2. - Sociale huurwoningen

Afdeling 1. - Algemene bepalingen

Art. 2. Aan de bepalingen van dit hoofdstuk zijn onderworpen :

  1. de verkoopprijs van sociale huurwoningen die gerealiseerd zijn ter uitvoering van een sociale last, en die overeenkomstig het cascadesysteem, vermeld in artikel 4.1.21, § 1, eerste lid, van het decreet Grond- en Pandenbeleid, verkocht worden;

  2. de verkoopprijs van sociale huurwoningen die gerealiseerd zijn met toepassing van artikel 4.1.16, § 3, van het decreet Grond- en Pandenbeleid.

    Art. 3. De verkoopprijs, vermeld in artikel 2, is gelijk aan de som, afgerond op het eerstvolgende veelvoud van 100 euro, van :

  3. de verkoopprijs van de grond, vastgesteld overeenkomstig afdeling 2;

  4. de verkoopprijs van de woningen, vastgesteld overeenkomstig afdeling 3.

    De initiatiefnemer kan de vergoeding, verschuldigd met toepassing van hoofdstuk 2, afdeling 6, van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 januari 2012 tot vaststelling van nadere regels voor de bijdragen van de sociale woonactoren en de private actoren in de financiering van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, toevoegen aan die verkoopprijs.

    Afdeling 2. - De verkoopprijs van de grond

    Art. 4. De verkoopprijs van de grond bij sociale huurwoningen is gelijk aan de som van :

  5. de kostprijs van de grond, vermeld in artikel 5 van deze bijlage;

  6. de extra kosten bij de verkoop van de grond, vermeld in artikel 6 van deze bijlage;

  7. de btw op de kostprijs van de grond.

    Art. 5. De kostprijs van de grond wordt vastgesteld binnen een termijn van dertig kalenderdagen die ingaat op de dag nadat de werkzaamheden voltooid zijn, zoals blijkt uit de voorlopige oplevering of het dagboek van de werkzaamheden en is maximaal gelijk aan het prijsplafond, vastgesteld overeenkomstig artikel 5, § 2, eerste tot en met derde lid, van het Financieringsbesluit.

    Art. 6. De extra kosten bij de verkoop van de grond zijn de reële uitgaven, inclusief btw, vermeld in artikel 5, § 3, eerste lid, van het Financieringsbesluit.

    De extra kosten worden beperkt tot 2% van de kostprijs van de grond, vermeld in artikel 5 van deze bijlage.

    Afdeling 3. - De verkoopprijs van de woningen

    Art. 7. De verkoopprijs van de woningen is gelijk aan de som van :

  8. de kostprijs van de bouw van de woningen, vermeld in artikel 8 van deze bijlage;

  9. de studiekosten, vermeld in artikel 9 van deze bijlage;

  10. de btw op de kostprijs en op de studiekosten.

    Art. 8. De kostprijs van de bouw van de woningen wordt vastgesteld binnen een termijn van dertig kalenderdagen die ingaat op de dag nadat de werkzaamheden voltooid zijn, zoals blijkt uit de voorlopige oplevering of het dagboek van de werkzaamheden, en is maximaal gelijk aan het prijsplafond dat overeenkomstig artikel 7, § 2, eerste lid, van het Financieringsbesluit wordt vastgesteld.

    Art. 9. De studiekosten zijn de reële uitgaven, exclusief btw, vermeld in artikel 6, § 3, eerste lid, van het Financieringsbesluit.

    De studiekosten worden beperkt tot 10% van de kostprijs van de bouw van de woningen, vermeld in artikel 8 van deze bijlage.

    Art. 10. Als...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT