Koninklijk besluit betreffende de premie ten behoeve van producenten van schapevlees. (NOTA : opgeheven voor het Waalse Gewest

Artikel 1. (Zie NOTA'S onder opschrift) Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

  1. Bedrijf : het geheel van de produktie-eenheden op autonome wijze beheerd door een producent en gelegen op het nationaal grondgebied.

  2. Produktie-eenheid : ruimtelijk gebonden geheel van produktiemiddelen die nodig zijn om ÈÈn of meerdere land- of tuinbouwspeculaties te bedrijven.

  3. Producent : is de natuurlijke persoon, de rechtspersoon of groepering van natuurlijke personen of van beide die verantwoordelijk is voor het beheer en de uitvoering van de landbouwactiviteiten op ÈÈn of meerdere produktie-eenheden en die hierbij permanent ten minste tien ooien houdt.

    Behoudens het in artikel 1, ß 3, van verordening (EEG) nr. 2385/91 bedoelde geval is de producent de eigenaar van het schapenbestand. Indien meerdere natuurlijke of rechtspersonen eigenaar zijn van het schapenbestand wordt diegene die het grootste aandeel heeft in de verkoop van de produkten van de schapenhouderij als producent aangemerkt.

  4. Producentengroepering : elke vorm van groepering, vereniging of samenwerking waarin producenten wederzijdse rechten en plichten hebben, op voorwaarde dat de omvang van het bestand van elke producent kan worden onderscheiden overeenkomstig artikel 2, ß 2, van verordening (EEG) nr. 2385/91.

  5. De Minister : de Minister die de Landbouw onder zijn bevoegdheid heeft.

  6. Zone : ÈÈn van de hierna omschreven gebieden :

    1. Zone I : het probleemgebied zoals vastgesteld bij het ministerieel besluit van 4 september 1990 tot toekenning van een jaarlijkse compenserende vergoeding voor de permanente belemmeringen aan de landbouwers van probleemgebieden.

    2. Zone II : de rest van het Belgische grondgebied.

    ++++++++++

    GEMENSCHAPPEN EN GEWESTEN

    =========================

    Art. 1. (WAALSE GEWEST) (opgeheven voor het Waalse Gewest)

    ++++++++++

    Art. 2. (Zie NOTA'S onder opschrift) Overeenkomstig de bepalingen van de verordeningen (EEG) nr. 3013/89 van de Raad van 25 september 1989 en nr. 1323/90 van de Raad van 14 mei 1990 wordt aan de producenten of de groeperingen van producenten een ooienpremie toegekend.

    ++++++++++

    GEMENSCHAPPEN EN GEWESTEN

    =========================

    Art. 2. (WAALSE GEWEST) (opgeheven voor het Waalse Gewest)

    ++++++++++

    Art. 3. (Zie NOTA'S onder opschrift) ß 1. Het aantal premierechten dat aan de producent wordt toegewezen is gelijk aan het aantal dieren waarvoor hem een pr

    ++++++++++

    GEMENSCHAPPEN EN GEWESTEN

    =========================

    Art. 3. (WAALSE...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT