Koninklijk besluit tot vaststelling van de modaliteiten voor de overdracht van de personeelsleden en van de goederen, rechten en plichten van het Afrika Studie- en Documentatiecentrum (ASDOC) en van het Afrika Instituut (AI) naar het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika., de 7 février 2006

HOOFDSTUK I. - Inleidende bepaling.

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit dient te worden verstaan onder :

" Instituut ", de stichting van openbaar nut " Afrika Instituut ";

" Centrum ", de V.Z.W. " Afrika Studie- en Documentatiecentrum ";

" Museum ", het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika.

HOOFDSTUK II. - Algemene bepalingen.

Art. 2. Het patrimonium van het Instituut en van het Centrum alsmede de hun voor hun werking ter beschikking gestelde uitrusting, te weten het meubilair, de wetenschappelijke en niet wetenschappelijke uitrusting, de bibliotheek en de collecties worden overgedragen aan het Museum.

Art. 3. Tenzij in dit besluit anders bepaald wordt, neemt het Museum de opdrachten, rechten en plichten over van het Instituut en van het Centrum, met inbegrip van de rechten en plichten die voortvloeien uit de huidige en komende rechtsvorderingen.

HOOFDSTUK III. - Bepalingen betreffende de overdracht van de personeelsleden van het Centrum.

Art. 4. De hierna vermelde personeelsleden van het Centrum worden ambtshalve overgedragen aan het Museum waarin zij worden opgenomen als leden van het contractuele personeel met inachtneming van de bewoordingen van de overeenkomst die hen op 10 december 2003 aan het Centrum bond. De geldelijke anciënniteit verworven in het Centrum of tijdens de terbeschikkingstelling van het Instituut wordt beschouwd als in het Museum verworven geldelijke anciënniteit.

Naam Hoedanigheid Titel in het Museum

- - -

Gauthier de Villers Directeur van het Instituut Opdrachthouder bij het

Departementshoofd IV

Edwine Simons Bestuursassistente Assistente bij voornoemde

opdrachthouder

Art. 5. De personeelsleden waarvan sprake in artikel 4 worden overgedragen samen met het meubilair, het materieel, de wetenschappelijke uitrusting en patrimonium, de werken en de tijdschriften hun ter beschikking gesteld in het Instituut voor de uitoefening van hun ambt.

HOOFDSTUK IV. - Bepalingen betreffende de overname van het beheer van het Instituut en van het Centrum.

Art. 6. Vóór de overdrachten waarvan sprake in de artikelen 3 en 5, wordt een inventaris van alle betrokken uitrusting in gemeen overleg opgesteld tussen de Directeur van het Museum en de vereffenaars van het Instituut en van het Centrum.

Ze wordt toegezonden aan de Minister van Wetenschapsbeleid na mededeling aan de beheerscommissie van het Museum.

Art. 7. § 1. Het Museum zal vanaf 1 januari 2004 het beheer en het drukken van de eigen publicaties van het Instituut voor...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT