Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 12 november 1997 waarbij de voorwaarden worden bepaald waaronder de Nationale Plantentuin van België rechtspersoonlijkheid verkrijgt, de 4 mai 2012

Artikel 1. Het opschrift van het koninklijk besluit van 12 november 1997 waarbij de voorwaarden worden bepaald waaronder de Nationale Plantentuin van België rechtspersoonlijkheid verkrijgt, wordt aangevuld met de woorden " en tot vastlegging van de financieringsvoorwaarden ervan ".

Art. 2. Artikel 2, 4°, van hetzelfde besluit wordt opgeheven.

Art. 3. In hetzelfde besluit, wordt een artikel 2bis ingevoegd, luidende :

" Art. 2bis - § 1. Onverminderd de toepassing van artikel 2 worden twee jaarlijkse dotaties aan het Centrum toegekend ten laste van de in de begroting van de Programmatorische Federale Overheidsdienst Wetenschapsbeleid ingeschreven kredieten :

  1. ) een gewone dotatie voor de werking van de instelling;

  2. ) een aanvullende dotatie voor investeringsuitgaven voor de gebouwen en de serres.

    § 2. Elke van de jaarlijkse dotaties als bedoeld in § 1 wordt gestort op een op naam van het Centrum geopende financiële rekening en als volgt vereffend :

    - 75 % van het bedrag bij aanvang van het eerste semester, na de goedkeuring ervan zoals vastgelegd in artikel 45 van de voornoemde wet van 22 mei 2003;

    - het saldo bij de aanvang van het tweede semester, na aftrek van het niet-gebruikte bedrag van de dotatie van het vorige begrotingsjaar.

    Dat laatste punt wordt bekrachtigd tijdens de begrotingscontrole die is vastgelegd in artikel 53 van de voornoemde wet van 22 mei 2003.

    § 3. Het Centrum ziet erop toe een aparte comptabiliteit bij te houden voor elk van die twee dotaties als bedoeld in § 1.

    Een vastgelegd bedrag voor de aan de gebouwen en de serres van de instelling gelinkte investeringsuitgaven kan in geen geval dienen om andere uitgaven van het Centrum te dekken. "

    Art. 4. In artikel 3 van hetzelfde besluit, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. ) het eerste lid wordt vervangen als volgt :

    " 1° het patrimonium als bedoeld in artikel 2 en de dotaties als bedoeld in artikel 2bis worden beheerd door een administratieve commissie samengesteld als volgt : ";

  4. ) de bepaling onder 3° wordt vervangen als volgt :

    " 3° de voorzitter van de Programmatorische Federale Overheidsdienst Wetenschapsbeleid of zijn vertegenwoordiger; ";

  5. ) in de bepaling onder 4°, worden de woorden " de Landbouw " vervangen door de woorden " het Wetenschapsbeleid ".

    Art. 5. In artikel 6 van hetzelfde besluit, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  6. ) in het tweede lid in fine, wordt het woord " ministeries " vervangen door de woorden " federale...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT