24 APRIL 2014. - Besluit van de Regering tot wijziging van het besluit van de Regering van 21 maart 2002 houdende subsidiëring van de personeels- en werkingskosten met betrekking tot de opleiding en de voortgezette opleiding in de middenstand en de K.M.O.'s

DE REGERING VAN DE DUITSTALIGE GEMEENSCHAP,

Gelet op het decreet van 16 december 1991 betreffende de opleiding en de voortgezette opleiding in de middenstand en de K.M.O.'s, artikel 38, gewijzigd bij het decreet van 14 februari 2000;

Gelet op het besluit van de Regering van 21 maart 2002 houdende subsidiëring van de personeels- en werkingskosten met betrekking tot de opleiding en de voortgezette opleiding in de middenstand en de K.M.O.'s;

Gelet op het advies van het Instituut voor de opleiding en de voortgezette opleiding in de middenstand en de K.M.O.'s, gegeven op 13 januari 2014;

Gelet op het advies van de inspecteur van Financiën, gegeven op 4 februari 2014;

Gelet op de akkoordbevinding van de Minister-President, bevoegd voor Begroting, d.d. 10 februari 2014;

Gelet op advies 55.704/2 van de Raad van State, gegeven op 7 april 2014, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973;

Op de voordracht van de Minister van Opleiding;

Na beraadslaging,

Besluit :

Artikel 1 - Artikel 2 van het besluit van de Regering van 21 maart 2002 houdende subsidiëring van de personeels- en werkingskosten met betrekking tot de opleiding en de voortgezette opleiding in de middenstand en de K.M.O.'s wordt aangevuld met een paragraaf 4, luidende :

" § 4 - Voor de berekening van de maximale subsidieerbare weddekosten van de voltijdse of deeltijdse leerkrachten die met ingang van 1 januari 2014 worden aangesteld, worden - naargelang van de kwalificatie van de aan te stellen leerkrachten - de in de bijlage bij dit besluit opgenomen weddeschalen II, II+ of I toegepast."

Art. 2 - In artikel 3 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Regering van 4 juni 2009, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in paragraaf 4, ingevoegd bij het besluit van de Regering van 4 juni 2009, worden de woorden "schaalnummers II of II+" vervangen door de woorden "schaalnummers II, II+ of I";

  2. het artikel wordt aangevuld met een § 5, luidende :

§ 5 - Voor contractuele leerkrachten bijzondere vakken met een deeltijdse betrekking die binnen een vakgebied cursusoverschrijdend en eventueel centrumoverschrijdend coördinerende en leidinggevende taken uitoefenen, kan het IAWM, binnen de perken van de beschikbare financiële middelen, aan de ZAWM subsidies toekennen voor de betaling van een aanvullende premie van 294 euro per maand voor een arbeidsovereenkomst van 30/38sten. De jaarlijkse vakantie van de voormelde leerkrachten wijkt af van de schoolvakanties en stemt overeen met de regeling in de privé-sector.

Het bedrag vermeld in het eerste lid is gekoppeld aan de schommelingen van het indexcijfer van de consumptieprijzen, overeenkomstig de wet van 1 maart 1977 houdende inrichting van een stelsel waarbij sommige uitgaven in de overheidssector aan het indexcijfer van de consumptieprijzen van het Rijk worden gekoppeld.

Art. 3 - Hoofdstuk II, afdeling I, onderafdeling I, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Regering van 4 juni 2009, wordt aangevuld met een artikel 5bis, luidende :

Art. 5bis - Medewerkers voor onderwijslogistiek

Binnen de perken van de beschikbare financiële middelen kan het IAWM de ZAWM toelagen toekennen voor de betaling van de wedden alsmede van de eruit voortvloeiende sociale en wettelijke verplichtingen, wat de contractuele medewerkers met een voltijdse of deeltijdse betrekking betreft die in het kader van een tewerkstellingsbevorderende maatregel van de Duitstalige Gemeenschap taken inzake onderwijslogistiek in de ZAWM vervullen. De toelage toegekend door het IAWM beloopt 80 % van de subsidieerbare weddekosten na aftrek van de financiële tegemoetkoming van andere openbare instellingen in deze weddekosten.

Het IAWM zorgt voor de toekenning van het maximaal subsidieerbare betrekkingenpakket per ZAWM alsmede voor het toezicht op de naleving van de aanstellingsvoorwaarden in middenstandsondernemingen.

Voor de berekening van de maximaal subsidieerbare weddekosten van de medewerkers voor onderwijslogistiek worden, naargelang van de beroepsclassificatie van de aan te stellen medewerkers, de overeenkomstige barematabellen gebruikt die de Regering van de Duitstalige Gemeenschap voor de socio-culturele sector in de Duitstalige Gemeenschap vaststelt in het kader van de collectieve arbeidsovereenkomst voor het vaststellen van de weddevoorwaarden in bepaalde sectoren van het paritair subcomité.

Art. 4 - In artikel 8, § 1, van hetzelfde besluit wordt de bepaling onder 3° vervangen als volgt :

"3° het werkelijk uitbetaalde vakantiegeld overeenkomstig de wetgeving inzake jaarlijks vakantieverlof voor bedienden;"

Art. 5 - In artikel 10, § 1, tweede lid, van hetzelfde besluit worden tussen het woord "onderrichten," en het woord "verkrijgen" de woorden "alsook leerkrachten voor de duale voorbereiding op het examen om het getuigschrift van het hoger secundair onderwijs te behalen," ingevoegd.

Art. 6 - Artikel 10bis, § 2, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Regering van 20 december 2012, wordt vervangen als volgt :

" § 2 - Voor de leerkrachten van de ZAWM die werkzaam zijn in het kader van de basisopleiding worden volgende vergoedingen uitbetaald per uur gepresteerd voor het onderricht of voor de examens :

  1. Voor de periode van 1 januari 2013 tot 31 december 2013 :

    1. in de leertijd voor de leerkrachten die houder zijn van het getuigschrift van pedagogische bekwaamheid 40,95 eurob) in de leertijd voor de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT