21 DECEMBER 2013. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de overnamedatum van de CDVU-Pensioenen door de Pensioendienst voor de overheidssector, alsook de nadere regels inzake de overdracht van het personeel

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Het besluit dat wij de eer hebben aan de handtekening van Uwe Majesteit voor te leggen is genomen in uitvoering van artikel 142 van de wet van 28 april 2010 houdende diverse bepalingen.

De artikelen 138 en 139 van voormelde wet hebben er in voorzien de opdrachten van de Pensioendienst voor de overheidssector (PDOS) uit te breiden door deze ook de verantwoordelijkheid voor de betaling van de pensioenen en de renten van de overheidssector toe te vertrouwen. Met andere woorden, de PDOS neemt de bevoegdheden van de Centrale Dienst der Vaste Uitgaven inzake pensioenen over.

Artikel 142 van voormelde wet bepaalt evenwel dat het de Koning is die, bij in Ministerraad overlegd besluit, de datum bepaalt vanaf wanneer de overname door de PDOS van de bevoegdheden van de CDVU wordt uitgevoerd.

Het voorwerp van artikel 1 van dit besluit is deze datum vast te stellen. Met akkoord van alle betrokken partijen is 1 januari 2014 de weerhouden datum.

De artikelen 2 tot 6 regelen de modaliteiten van de overname van de CDVU-Pensioenen door de PDOS, zowel wat betreft het personeel als wat betreft het logistieke luik.

Alle personen die op 31 december 2013 hun werkzaamheden uitoefenen voor de CDVU-Pensioenen zullen op 1 januari 2014 overgeheveld worden naar de Pensioendienst voor de overheidssector.

Een nominatieve lijst van aldus overgehevelde personen zal binnenkort gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad.

De overgehevelde personen behouden de hoedanigheid (vast benoemd ambtenaar, contractueel personeel), de graad en de administratieve en geldelijke anciënniteit waarover zij beschikken op het ogenblik van hun overheveling. Zij behouden eveneens hun laatste evaluatie en het voordeel van het slagen in examens en vergelijkende selecties, alsook de vergoedingen, premies en andere voordelen waarop zij reglementair aanspraak maken.

Voor het overige wordt verwezen naar de verschillende artikelen, hun inhoud noodzaakt geen bijzondere commentaar.

Wij hebben de eer te zijn,

Sire,

van Uwe Majesteit,

de zeer eerbiedige en zeer getrouwe dienaar,

De Minister van Pensioenen,

A. DE CROO

De Minister van Financiën,

K. GEENS

De Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken,

H. BOGAERT

RAAD VAN STATE

afdeling Wetgeving

Advies 54.701/2 van 11 december 2013 over een ontwerp van koninklijk besluit `tot vaststelling van de overnamedatum van de CDVU-Pensioenen door de Pensioendienst voor de overheidssector, alsook de nadere regels inzake de overdracht van het personeel'

Op 5 december 2013 is de Raad van State, afdeling Wetgeving, door de Vice Eerste Minister en Minister van Pensioenen verzocht binnen een termijn van vijf werkdagen een advies te verstrekken over een ontwerp van koninklijk besluit `tot vaststelling van de overnamedatum van de CDVU-Pensioenen door de Pensioendienst voor de overheidssector, alsook de nadere regels inzake de overdracht van het personeel'.

Het ontwerp is door de tweede kamer onderzocht op 11 december 2013. De kamer was samengesteld uit Yves KREINS, kamervoorzitter, Pierre VANDERNOOT en Martine BAGUET, staatsraden, Yves DE CORDT en Marianne DONY, assessoren, en Bernadette VIGNERON, griffier.

Het verslag is uitgebracht door Jean-Luc PAQUET, eerste auditeur.

De overeenstemming tussen de Franse en de Nederlandse tekst van het advies is nagezien onder toezicht van Pierre VANDERNOOT.

Het advies, waarvan de tekst hierna volgt, is gegeven op 11 december 2013.

Volgens artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de gecoördineerde wetten op de Raad van State, ingevoegd bij de wet van 4 augustus 1996 en vervangen bij de wet van 2 april 2003, moeten in de adviesaanvraag in het bijzonder de redenen worden aangegeven tot staving van het spoedeisende karakter ervan.

De motivering in de brief luidt als volgt :

De hoogdringendheid wordt gemotiveerd door de omstandigheid dat het voorgelegde koninklijke...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT