Koninklijk besluit tot bepaling van de regelen betreffende de overgave van de goederen en van het archief van de commissies van openbare onderstand aan de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, alsmede die betreffende het opmaken van de eindrekeningen van de ontvangers van de commissies van openbare onderstand., de 10 mars 1977

HOOFDSTUK I. _ Overgave van goederen en van het archief van de commissies van openbare onderstand aan de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

Artikel 1. ß 1. Na de installatie van de raad van een nieuw openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, wordt een omstandig inventaris opgemaakt van alle meubelen welke aan de commissie(s) van openbare onderstand die het centrum vervangt toebehoorden, alsmede een lijst van de titels, schuldvorderingen of andere roerende waarden, van de bewijzen van eigendom en, in het algemeen, van alle archieven van de commissie(s) van openbare onderstand.

ß 2. De in paragraaf 1 van dit artikel voorziene inventaris en lijst moeten op tegenspraak worden opgemaakt door tussenkomst, enerzijds, van de voorzitter(s) van de betrokkene commissie(s) van openbare onderstand en, anderzijds, van de voorzitter van de raad van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn.

ß 3. Uit deze inventaris en deze lijst, opgemaakt in zoveel exemplaren als er partijen zijn en ondertekend door ieder van hen, moet de overgave blijken van de voorwerpen, roerende waarden en documenten.

ß 4. Een expeditie van de in paragraaf 1 van dit artikel voorziene lijst, ondertekend door ieder partij, moet door de voorzitter van de raad van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn aan de Algemene Rijksarchivaris worden overgemaakt.

ß 5. Geen bescheid mag worden vernietigd zonder toestemming van de Algemene Rijksarchivaris of van diens afgevaardigde.

Art. 2. De onroerende goederen van de commissies van openbare onderstand moeten worden overgedragen op naam van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn die deze commissies vervangen en, desgevallend, in een enkel artikel van de kadastrale legger; nochtans worden in een bijzonder artikel overgedragen de onroerende goederen voortkomende van een schenking of van een stichting met een wettelijke vastgestelde bestemming.

Te dien einde, maakt de voorzitter van de raad van het centrum voor maatschappelijk welzijn zo spoedig mogelijk na de installatie ervan en mits inachtneming van de ligging der goederen per provincie een lijst op, met vermelding voor elk van die goederen, van:

  1. de ligging (gemeente en plaats);

  2. de wijk en het nummer van het kadastraal plan;

  3. de oppervlakte;

  4. de bestemming.

Deze lijst wordt gevolgd van een verklaring waardoor de voorzitter van de raad van het centrum voor maatschappelijk welzijn de bevoegde ambtenaar van het Bestuur van het kadaster verzoekt de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT