Koninklijk besluit houdende diverse wijzigingen in de organieke bepalingen met betrekking tot sommige wetenschappelijke instellingen van de Staat die ressorteren onder de Minister tot wiens bevoegdheid het Wetenschapsbeleid behoort., de 2 août 2002

HOOFDSTUK I. - Wijziging van het koninklijk besluit van 8 april 2002 tot wijziging van het koninklijk besluit van 8 augustus 1835 tot oprichting van een "MusÈe d'Armes anciennes, d'Objets d'Art et de Numismatique".

Artikel 1. Artikel 3 van het koninklijk besluit van 8 april 2002 tot wijziging van het koninklijk besluit van 8 augustus 1835 tot oprichting van een "MusÈe d'Armes anciennes, d'Armures, d'Objets d'Art et de Numismatique", wordt vervangen door de volgende bepaling :

" Art. 3. Artikel 2 van hetzelfde besluit wordt vervangen door de volgende bepaling :

" Art. 2. De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis bevatten het Jubelparkmuseum, het Paviljoen der menselijke driften, het Muziek-instrumentenmuseum, de Japanse Toren, het Chinees Paviljoen, het Museum voor Japanse Kunst en de Hallepoort ".

HOOFDSTUK II. - Vervanging van het koninklijk besluit van 8 april 2002 tot wijziging van het koninklijk besluit van 31 maart 1846 tot "organisation du MusÈe royal de peinture et de sculpture de Belgique".

Art. 2. Het koninklijk besluit van 8 april 2002 tot wijziging van het koninklijk besluit van 31 maart 1846 tot "organisation du MusÈe royal de peinture et de sculpture de Belgique", wordt ingetrokken en vervangen door de volgende bepalingen :

" Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 7 januari 1835 tot "crÈation d'un musÈe national"

Artikel 1. Het opschrift van het koninklijk besluit van 7 januari 1835 tot "crÈation d'un musÈe national" wordt vervangen door het volgende opschrift :

" Koninklijk besluit houdende oprichting als wetenschappelijke instelling van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van BelgiÎ".

Art. 2. Artikel 1 van hetzelfde besluit wordt vervangen door de volgende bepaling :

" Artikel 1. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van BelgiÎ zijn een federale wetenschappelijke instelling die ressorteert onder de Minister tot wiens bevoegdheid het Wetenschapsbeleid behoort".

Art. 3. Artikel 2 van hetzelfde besluit wordt vervangen door de volgende bepaling :

" Art. 2. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van BelgiÎ bestaan uit het Museum voor Oude Kunst, het Museum voor Moderne Kunst, het Antoine Wiertzmuseum en het Constantin Meuniermuseum. "

Art. 4. Artikel 3 van hetzelfde besluit wordt vervangen door de volgende bepaling :

" Art. 3. De opdrachten van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van BelgiÎ zijn :

- de verwerving en conservatie van kunstwerken met een museaal en wetenschappelijk...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT