30 MEI 2002. - Decreet houdende wijziging van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn (1)

De Waalse Gewestraad heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Dit decreet regelt, overeenkomstig artikel 138 van de Grondwet, een materie bedoeld in artikel 128 van de Grondwet.

Art. 2. Artikel 27 van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, gewijzigd bij de wetten van 16 juni 1989, 9 augustus 1992 en 12 januari 1993, wordt gewijzigd als volgt :

  1. § 1, derde lid, 4°, wordt vervangen als volgt :

    4° de opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten behalve de gevallen bedoeld in artikel 84

    .

  2. het vierde lid van § 1 wordt opgeheven.

    Art. 3. Artikel 46, § 2, zevende lid, van dezelfde wet, gewijzigd bij het decreet van 2 april 1998, wordt vervangen als volgt :

    De ontvanger kan de zekerheid vervangen ofwel door de medeborg van een door de Regering erkende vereniging, ofwel door een bankgarantie of een verzekering die voldoen aan de voorwaarden vastgelegd in de wetgeving betreffende de gemeentelijke ontvanger.

    Art. 4. Artikel 84 van dezelfde wet wordt vervangen als volgt :

    § 1. Wat de gewone uitgaven betreft, kiest de raad voor maatschappelijk welzijn binnen de perken van de op de begroting uitgetrokken kredieten de wijze van toewijzing van de opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, bepaalt hij de voorwaarden daarvan, leidt hij de procedure in en wijst hij de opdracht toe. Hij kan deze bevoegdheden opdragen aan het vast bureau, de bijzondere comités, de secretaris of aan een andere ambtenaar. De opdracht aan de secretaris of aan een andere ambtenaar is beperkt tot de opdrachten van minder dan 2.000 euro.

    § 2. Wat de buitengewone uitgaven betreft, kan de raad voor maatschappelijk welzijn de in § 1 bedoelde bevoegdheden opdragen aan het vast bureau voor de opdrachten waarvan de waarde kleiner is dan :

    a) 15.000 euro in het openbare centrum voor maatschappelijk welzijn van een gemeente met minder dan 15 000 inwoners;

    b) 30.000 euro in het openbare centrum voor maatschappelijk welzijn van een gemeente met 15 000 tot 49 999 inwoners;

    c) 60.000 euro in het openbare centrum voor maatschappelijk welzijn van een gemeente met 50 000 inwoners en meer.

    § 3. In geval van dringende noodzakelijkheid voortvloeiend uit onvoorzienbare gebeurtenissen kan het vast bureau op eigen initiatief de in de vorige leden bedoelde bevoegdheden van de raad voor maatschappelijk welzijn uitoefenen. Zijn beslissing wordt medegedeeld aan de raad voor...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT