Koninklijk besluit tot uitvoering van [...] artikel 100bis, § 1, van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. (KB 2004-09-03/33, art. 1, 005;, de 24 mai 1984

Artikel 1. (zie NOTA onder TITEL) Dit besluit heeft tot doel de regels en de voorwaarden vast te stellen voor de berekening van de kosten van de dienstverlening bedoeld onder 2°, 4° en 5°, van artikel 97 van de organieke wet van 8 juli 1976, betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, voor het bepalen van de bijdrage van de begunstigde zoals bedoeld in artikel 98, § 1, van dezelfde wet, voor het verhaal op de begunstigde zoals bepaald in artikel 99, § 1, van dezelfde wet (en) voor het verhaal op de onderhoudsplichtigen zoals bepaald in artikel 98, § 2, van dezelfde wet (...).

Afdeling 1. _ Bepalingen ter uitvoering van artikel 100bis, § 1, van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. (Opschrift opgeheven)

Art. 2. (zie NOTA onder TITEL) Het bedrag, aan te rekenen voor de dienstverlening, is in principe de kostprijs zoals die blijkt uit de rekeningen van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn

Het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn mag beslissen dat de afschrijving van de investeringen, ook deze die niet door toelagen gedekt zijn, niet in die prijs wordt opgenomen.

Art. 3. (zie NOTA onder TITEL) Voor de diensten die georganiseerd worden door het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, en die niet uitsluitend voorbehouden zijn aan de begunstigden die tot zijn ambtsgebied behoren, mag het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn beslissen dat een voorkeurtarief aangerekend wordt aan de inwoners van het eigen ambtsgebied, zonder dat de toegestane korting hoger mag zijn dan 20 pct.

Art. 4. (zie NOTA onder TITEL) Indien de prijs inzake opname en huisvesting, die wordt aangerekend bij het inwerkingtreden van dit besluit, veel lager liggen dan de prijs die wordt vastgesteld overeenkomstig de artikelen 2 en 3, mag het openbaar centrum beslissen de verhoging geleidelijk door te voeren over een periode van ten hoogste vijf jaar, onverminderd de bepalingen die van toepassing zijn inzake de reglementering der prijzen.

Art. 5. (zie NOTA onder TITEL) Voor diensten, bedoeld in artikel 8, 1°, van dit besluit, bepaalt het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn een prijs in overeenstemming met de bestaande reglementering.

Art. 6. (zie NOTA onder TITEL) De begunstigde komt tussen voor het geheel van de kosten van de dienstverlening indien hij hiertoe de middelen heeft of voor het gedeelte dat het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn vaststelt rekening houdende met zijn mogelijkheden.

Art. 7. (zie NOTA onder TITEL) Geen verhaal moet verplichtend worden uitgeoefend tegenover de onderhoudsplichtigen andere dan de echtgenoot en de ascendenten en descendenten in eerste graad.

Art. 8. (zie NOTA onder TITEL) Er mag geen verhaal worden ingesteld tegen de onderhoudsplichtigen:

  1. voor de kosten van diensten die door een hogere overheid worden gesubsidiëerd en waarvoor in de bestaande reglementering een regeling inzake prijzen of tussenkomsten ten laste van de betrokkenen wordt voorzien zodat het grootste deel van de werkingskosten gedekt zijn;

  2. voor de kosten van tewerkstelling door het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn overeenkomstig artikel 60, 7°, van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

    Art. 9. (zie NOTA onder TITEL) Geen verhaal moet verplichtend worden uitgeoefend tegenover de onderhoudsplichtigen voor de kosten van de volgende maatschappelijke dienstverlening:

  3. occasionele steun die wordt verleend ter gelegenheid van bepaalde gebeurtenissen of in bepaalde omstandigheden;

  4. diensten die door het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn worden georganiseerd en waarvoor een tarief van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT