Ordonnantie tot wijziging van de ordonnantie van 4 april 2019 betreffende de oprichting, de erkenning, de programmatie en de erkenningsprocedures van de ziekenhuizen, vormen van samenwerkingsverbanden tussen ziekenhuizen of ziekenhuis-activiteiten, met betrekking tot de representatieve organisaties van de ziekenhuissector, de 5 octobre 2023

Artikel 1. Deze ordonnantie regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 135 van de Grondwet.

Art. 2. Het opschrift van de ordonnantie van 4 april 2019 betreffende de erkenning, de programmatie en de erkenningsprocedures van de ziekenhuizen, vormen van samenwerkingsverbanden tussen ziekenhuizen of ziekenhuisactiviteiten, gewijzigd bij de ordonnantie van 22 oktober 2020, wordt vervangen als volgt:

"Ordonnantie betreffende het ziekenhuisbeleid".

Art. 3. In hoofdstuk II van dezelfde ordonnantie wordt een artikel 4/1 ingevoegd, dat luidt als volgt:

"Art. 4/1. § 1. Na raadpleging van de bevoegde afdeling kan het Verenigd College erkenningsnormen bepalen waaraan de representatieve organisatie moet beantwoorden om te worden erkend.

§ 2. Het hoofddoel van de representatieve organisatie bestaat erin bij de verschillende bevoegde instellingen de belangen van de ziekenhuizen, zoals bedoeld in artikel 2 en 3, van de gecoördineerde wet van 10 juli 2008 op de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen, die onder de bevoegdheid van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie vallen, te vertegenwoordigen.

De representatieve organisatie heeft tot doel het overleg tussen de ziekenhuizen op te zetten en te bevorderen, zodat ze kunnen inspelen op de prioriteiten inzake aanbod, organisatie en kwaliteit van de zorg die door de Brusselse overheden worden bepaald in het kader van de uitvoering van het Geïntegreerd Welzijns- en Gezondheidsplan.

De representatieve organisatie heeft ook tot doel het overleg op te zetten en te bevorderen tussen de ziekenhuizen en de verschillende zorgactoren zoals de psychiatrische verzorgingstehuizen, initiatieven voor beschut wonen, rust- en verzorgingstehuizen en de eerstelijnszorgactoren bedoeld in de ordonnantie van 4 april 2019 betreffende het eerstelijnszorgbeleid.".

Art. 4. In artikel 5, eerste lid, van dezelfde ordonnantie worden de woorden "van de representatieve organisaties," ingevoegd tussen de woorden "de erkenning" en de woorden "van de ziekenhuizen".

Art. 5. In artikel 6, eerste lid, van dezelfde ordonnantie worden de woorden "de representatieve organisatie," ingevoegd tussen de woorden "Wanneer wordt vastgesteld dat" en de woorden "het ziekenhuis".

Art. 6. In dezelfde ordonnantie wordt een hoofdstuk III/1...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT