Ordonnantie houdende instemming met het Verdrag betreffende de Aziatische Infrastructuurinvesteringsbank, evenals het verslag, gedaan te Beijing op 29 juni 2015, de 16 mai 2019

Artikel 1. Deze ordonnantie regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 39 van de Grondwet.

Art. 2. Het Verdrag betreffende de Aziatische Infrastructuurinvesteringsbank, evenals het verslag, gedaan te Beijing op 29 juni 2015, zullen volkomen gevolg hebben.

De toetredingsvoorwaarden tot de Aziatische Infrastructuurinvesteringsbank, zoals vastgelegd in de resolutie nr. 24 van de Raad van gouverneurs van de Aziatische Infrastructuurinvesteringsbank van 21 maart 2017, worden aanvaard.

Art. 3. Onder voorbehoud van het derde lid, zullen de wijzigingen aan het Verdrag die met toepassing van artikel 53 van het Verdrag aangenomen worden, volkomen gevolg hebben.

De Brusselse Regering meldt elk voorstel van wijziging als bedoeld in het eerste lid binnen een termijn van drie maanden aan het Brussels Hoofdstedelijk Parlement.

Binnen een termijn van zes maanden na de mededeling van de Brusselse Regering, bedoeld in het tweede lid, kan het Brussels Hoofdstedelijk Parlement zich ertegen verzetten dat een wijziging als bedoeld in het eerste lid, volkomen gevolg zal hebben.

BIJLAGE.

Art. N. Bijlage

24. Toelating van het Koninkrijk België tot het lidmaatschap van de Aziatische Infrastructuurinvesteringsbank - 21 maart 2017

De Raad van gouverneurs,

Overwegende de aanvraag van het Koninkrijk België (de Aanvrager) tot lidmaatschap van de Bank ;

Rekening houdend met artikels 3, 5 en 44 van de Statuten van de Bank ;

Handelend in overeenstemming met artikel 3.2 van de Statuten van de Bank ;

BEPAALT DAT :

De Aanvrager wordt toegelaten tot het lidmaatschap van de Bank onder volgende algemene voorwaarden :

1. De Aanvrager zal bij de Bank een instrument neerleggen waarin de Statuten worden geratificeerd, aanvaard of goedgekeurd en dit niet later dan op 31 december 2018.

2. De Aanvrager zal inschrijven op maximaal tweeduizend achthonderdzesenveertig (2.846) aandelen in het kapitaal van de Bank, waarvan vijfhonderdnegenenzestig (569) vol te storten aandelen zijn en tweeduizend tweehonderdzevenenzeventig (2.277) opvraagbare aandelen zijn. De nominale waarde van elk aandeel bedraagt honderdduizend (100.000) Amerikaanse dollar.

3. De betaling van het bedrag verschuldigd voor de vol te storten aandelen gebeurt in vijf (5) termijnbetalingen van elk twintig (20) percent van dat bedrag. De eerste termijnbetaling zal worden voldaan op of voor de datum van het neerleggen door de Aanvrager van het instrument van ratificatie, aanvaarding of goedkeuring. De vier (4)...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT