Ordonnantie houdende de uitgavenbegroting van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie voor het begrotingsjaar 2007., de 22 décembre 2006

Artikel 1. Deze ordonnantie regelt een materie bedoeld in artikel 135 van de Grondwet.

Art. 2. Voor de uitgaven van de begroting van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie voor het begrotingsjaar 2007 worden kredieten geopend ten bedrage van :

In euro

Vereffeningskredieten Vastleggingskredieten

- -

Niet-gesplitste kredieten - -

Gesplitste kredieten 72.267.000 84.922.000

Kredieten vorige jaren - -

---------- ----------

Totaal 72.267.000 84.922.000

Deze kredieten worden opgesomd in de bij deze ordonnantie gevoegde tabel.

Art. 3. In afwijking van artikel 5, 2e lid, 2°, artikel 7 en artikel 41, van de organieke ordonnantie houdende de bepalingen die van toepassing zijn op de begroting, de boekhouding en de controle, mogen de in het begrotingsjaar 2006 vastgelegde niet-gespitste kredieten van het type a en d, ten bedrage van de in dat jaar niet geordonnanceerde gedeelten van deze vastleggingen, overgedragen worden naar 2007 waar zij tot 31 december 2007 beschikbaar blijven voor de vereffening, de ordonnancering en de betaling van de ermee verbonden uitgaven.

Art. 4. Alle op basis van de gecoördineerde wetten op de Rijkscomptabiliteit van 17 juli 1991 aangestelde rekenplichtigen blijven in functie tot op het moment dat een nieuw besluit of een nieuwe beslissing een einde maakt aan hun huidige aanstelling.

Art. 5. De uitgaven waartoe de beheerders van de voorschotten zich ten laste van de door hen beheerde gelden hebben verbonden en die op 31 december 2006 nog niet zouden zijn betaald, mogen in 2007, in voorkomend geval, worden vastgelegd, vereffend, geordonnanceerd en betaald ten laste van de basisallocaties waarop hun daarmee verbonden geldvoorschotten werden aangerekend.

Art. 6. In afwijking van artikel 15 van de organieke wet op het Rekenhof van 29 oktober 1846, mogen geldvoorschotten tot een maximumbedrag van 50.000 euro verleend worden aan de beheerders van de voorschotten, om onafhankelijk van de kleine uitgaven de schuldvorderingen te betalen die 5.000 euro niet te boven gaan.

Deze rekenplichtigen worden gemachtigd de nodige voorschotten te verlenen aan de ambtenaren en experten belast met een zending in het buitenland, zelfs indien deze voorschotten meer dan 5.000 euro bedragen.

De betaling van de erelonen van experten uit het buitenland en van de kosten voortvloeiend uit regelingen met vreemde landen mag eveneens per geldvoorschotten gebeuren, wat ook het bedrag ervan weze.

Art. 7. Ten belope van de kredieten uitgetrokken op de begroting van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie, worden de reglementaire voorschotten op de betoelaging van de instellingen behorende tot de bevoegdheid van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie betaald als volgt :

- een eerste tranche van 75 % van het voorziene voorschot wordt uitgekeerd zonder...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT