Ordonnantie betreffende de bouwplaatsen op de openbare weg, de 3 mai 2018

Art. 87. § 1. Onder voorbehoud van het tweede en derde lid, int de bestuurder op de openbare weg waarop de bouwplaats is gelegen een dossierrecht ten laste van de verzoeker die een aanvraag indient voor een uitvoeringsvergunning of een wijzigingsvergunning, een verklaring van bouwplaats die niet is vrijgesteld van bijzondere uitvoeringsvoorwaarden of een kennisgeving van opstarting van bouwplaats.

Wanneer voor het dossier het advies vereist is van de Commissie en de bestuurder van de openbare weg een gemeente is, wordt het gedeelte van het dossierrecht dat betrekking heeft op het advies van de Commissie, geïnd door het Gewest.

Zijn vrijgesteld van dit dossierrecht, de verzoekers waarvan het budget deel uitmaakt van het budget van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of van het budget van een van de gemeenten van het Gewest.

§ 2. Het bedrag van het in § 1 bedoelde dossierrecht wordt vastgesteld als volgt :

  1. 80 euro voor de aanvraag van een uitvoeringsvergunning van een gecoördineerde bouwplaats ;

  2. 60 euro voor de aanvraag van een uitvoeringsvergunning van een niet-gecoördineerde bouwplaats ;

  3. 40 euro voor een aanvraag van een wijzigingsvergunning ;

  4. 20 euro voor een aanvraag waarvoor het advies van de Commissie nodig is, ter aanvulling van het bedrag waarin voorzien in een van de drie vorige punten ;

  5. 20 euro voor een verklaring van uitvoering van bouwplaats die niet is vrijgesteld van bijzondere uitvoeringsvoorwaarden of voor een kennisgeving van opstarting van bouwplaats.

    In geval van een gecoördineerde bouwplaats, wordt het bedrag van deze dossierrechten op een evenredige manier verdeeld tussen de gecoördineerde verzoekers die niet zijn vrijgesteld in toepassing van § 1, derde lid.

    § 3. De dossierrechten die verschuldigd zijn door de institutionele verzoekers worden, voor hun gecoördineerde bouwplaatsen, samengebracht gedurende een periode van zes maanden. Hun globaal bedrag is verschuldigd op uiterlijk 30 juni en 31 december.

    In de andere gevallen bepaalt de Regering op welk moment het dossierrecht verschuldigd is. Wanneer deze machtiging niet wordt uitgevoerd, is het dossierrecht verschuldigd ten laatste twintig werkdagen te rekenen vanaf :

    - ofwel de datum van de beslissing, uitdrukkelijk of stilzwijgend, met betrekking tot de aanvraag van uitvoeringsvergunning of met betrekking tot de bijzondere uitvoeringsvoorwaarden ;

    - ofwel de indiening van het advies voor de opstart van de bouwplaats.

    In geval van niet-uitvoering van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT