Oproep tot kandidaten voor het Waalse Gewest Met het oog op de toekenning van mandaten van ambtenaren-generaal van rang A2 in de instellingen van openbaar nut (ION) die onder het Waalse Gewest ressort

Oproep tot kandidaten voor het Waalse Gewest

Met het oog op de toekenning van mandaten van ambtenaren-generaal van rang A2 in de instellingen van openbaar nut (ION) die onder het Waalse Gewest ressorteren wordt, overeenkomstig de bepalingen van boek II van het besluit van de Waalse Regering van 18 december 2003 houdende de Waalse Ambtenarencode, gewijzigd door het besluit van de Waalse Regering van 31 augustus 2006, een oproep tot kandidaten gedaan.

  1. Beschrijving van de vacante betrekkingen.

    Instellingen van openbaar nut (ION) :

    - Directeur-generaal (m/v) van het Waalse Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek - rang A2 - Ref. SELOR : AFW08701; (ref. opdrachtbrieven : Waalse Regering van 6 december 2007, punt B 47);

    - Administrateur-generaal (m/v) van het Waals Agentschap voor Uitvoer en Buitenlandse Investeringen (AWEX) - rang A2 - Ref. SELOR : AFW08702; (ref. opdrachtbrieven : Waalse Regering van 31 januari 2008, punt 31).

    * Voor elke betrekking die moet worden ingevuld heeft de Waalse Regering een opdrachtbrief opgesteld; er wordt naar verwezen naast de titel van de overeenkomstige betrekking. De opdrachtbrieven bevatten de volgende gegevens :

    - de functiebeschrijvingen en competentieprofielen;

    - de beleidsdoelstellingen;

    - de toegekende begrotingsmiddelen en human resources;

    - de overdracht van bevoegdheden.

    Bij deze aankondiging is een samenvatting gevoegd van de verschillende opdrachtbrieven van de betrekkingen.

    Een volledige versie van de documenten kan telefonisch op het nummer 081-33 30 42 of per e-mail via dag.difop.sg@mrw.wallonie.be worden aangevraagd bij het Secretariaat-generaal van het Ministerie van het Waalse Gewest, Directie Steun aan het Beheer, place de Wallonie 1, 5100 Jambes (Namur).

    Alle brieven worden in de selectiereglementen gepubliceerd op de website van SELOR www.selor.be, op de website van het Waalse Gewest www.wallonie.be en van de Franse Gemeenschap www. cfwb.be.

  2. Duur van het mandaat.

    Met toepassing van artikel 348 van het besluit van de Waalse Regering, van 18 december 2003 houdende de Waalse Ambtenarencode, hierna de Code genoemd, worden de mandaten voor een termijn van vijf jaar toegekend.

  3. Geldelijk statuut.

    Met toepassing van artikel 355 van de Code genieten de mandaathouders de loonschaal die overeenstemt met de functie die ze uitoefenen, zoals vermeld in bijlage XIII van de Code, verhoogd met een bedrag van euro 8.510 gekoppeld aan de spilindex 138.01 van 1 januari 1990 en geïndexeerd volgens de regels die zijn vastgesteld in artikel 247 van de Code.

  4. Aanstellingsvoorwaarden.

    Met toepassing van artikel 340 van de Code moet de kandidaat/kandidate op de datum van de vacantverklaring van de betrekking, namelijk 6 december 2007 (CRA-W) en 31 januari 2008 (AWEX), aan de volgende voorwaarden voldoen :

    * houder zijn van een diploma dat toegang verleent tot niveau 1, of

    * geslaagd zijn voor een vergelijkend examen voor overgang naar niveau 1 of naar een gelijkwaardig niveau, of

    * ambtenaar van niveau 1 zijn binnen de diensten van de Regering of een instelling (van openbaar nut die onder het Waalse Gewest ressorteert) waarop het decreet van 22 januari 1998 betreffende het statuut van het personeel van sommige instellingen van openbaar nut die onder het Waalse Gewest ressorteren van toepassing is.

    Hij (zij) moet op die datum ook het bewijs leveren van acht jaar beroepservaring in niveau 1 of in een gelijkwaardig niveau, waarvan twee jaar in rang A4 of in een gelijkwaardige rang.

    Onder beroepservaring moet worden verstaan de diensten die als statutair of contractueel personeelslid bij de volgende instellingen werden gepresteerd :

    1. elke instelling, al dan niet opgericht als aparte rechtspersoon, die ressorteert onder de uitvoerende macht van de federale Staat, van een Gewest, een Gemeenschap of een Gemeenschapscommissie;

    2. elke instelling die ressorteert onder een provincie, een gemeente, een openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, een vereniging van gemeenten en/of van openbare centra voor maatschappelijk welzijn, een agglomeratie of een federatie van gemeenten, alsook elke instelling die ressorteert onder een inrichting die ondergeschikt is aan een provincie of een gemeente;

    3. elke instelling van Belgisch recht die inspeelt op gemeenschappelijke behoeften van algemeen of plaatselijk belang, waarvan in het bestuur het overwicht van één of verschillende instellingen bedoeld in a) en b) wordt vastgesteld;

    4. elke instelling die gelijksoortig is aan de instellingen bedoeld in a), b), c), van een andere lidstaat van de Europese Economische Ruimte dan België, van Zwitserland.

    Om voor een mandaat te kunnen worden aangewezen, moeten de volgende voorwaarden vervuld zijn :

    1. Belg zijn of burger van een andere Staat die deel uitmaakt van de Europese Economische Ruimte of van de Zwitserse Bondsstaat;

    2. een gedrag hebben dat voldoet aan de vereisten van het ambt;

    3. de burgerlijke en politieke rechten genieten;

    4. aan de dienstplichtwetten voldoen;

    5. het bewijs leveren van de medische geschiktheid die vereist is om de functie uit te oefenen;

    6. geen houder zijn van een politiek mandaat dat voor een ambtenaar per maand meer dan vier dagen politiek verlof tot gevolg heeft;

    7. zich overeenkomstig de reglementering inzake politiek verlof ertoe verbinden geen dienstvrijstellingen of facultatieve politieke verloven aan te vragen die na cumulatie met het politieke verlof van ambtswege een overschrijding van het totaal van vier werkdagen afwezigheid per maand tot gevolg zouden hebben.

  5. Voorwaarden voor de uitoefening van het mandaat.

    Het mandaat wordt uitgeoefend in het kader van een tijdelijke statutaire...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT