Collectieve arbeidsovereenkomst van 15 mei 1997 van het Paritair Comité voor het bouwbedrijf. - Toekenning van een tewerkstellings- of een opleidingspremie aan de bouwwerkgevers en hun bouwvakarbeiders (Overeenkomst geregistreerd op 15 september 1997, onder het nummer 44854/CO/124)., de 15 mai 1997

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied.

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers van de ondernemingen die onder het Paritair ComitÈ voor het bouwbedrijf ressorteren en op de arbeiders die zij tewerkstellen.

Deze overeenkomst heeft tot doel de verordenende bepalingen vast te stellen in verband met de toekenning van de tewerkstellingspremie voor de bouwwerkgevers en de opleidingspremie voor de bouwvakarbeiders.

HOOFDSTUK II. - Tewerkstellingspremie.

Art. 2. Het Fonds voor vakopleiding in de bouwnijverheid (afgekort : F.V.B.) kent een eenmalige tewerkstellingspremie toe aan de in artikel 1 beoogde werkgevers die arbeiders aanwerven met een arbeidsovereenkomst van tenminste 6 maand, en die, voor deze aanwervingen niet kunnen genieten van de voordelen van het banenplan of van het begeleidingsplan voor werklozen.

Art. 3. De tewerkstellingspremie wordt toegekend aan in artikel 1 beoogde werkgevers, die, onder de voorwaarden vermeld in artikel 2, pas afgestudeerden tewerkstellen onmiddellijk na hetzij een voltijdse TSO en/of BSO-opleiding-bouw die met vrucht werd beÎindigd, hetzij een alternerende deeltijdse BSO-opleiding-bouw (wet van 19 juli 1983 op het leerlingwezen voor beroepen uitgeoefend door werknemers in loondienst - Belgisch Staatsblad van 31 augustus 1983 - afgekort : ILW) of (koninklijk besluit nr. 495 van 31 december 1986 tot invoering van een stelsel van alternerende tewerkstelling en opleiding voor de jongeren tussen 18 en 25 jaar en tot de tijdelijke vermindering van de sociale zekerheidsbijdragen van de werkgever verschuldigd in hoofde van deze jongeren - Belgisch Staatsblad van 23 januari 1987 - afgekort : K.B. nr. 495) die met vrucht werd beÎindigd.

Art. 4. De tewerkstellingspremie bedraagt 15 000 F per in artikel 3 bedoelde aanwerving.

Om te kunnen genieten van de tewerkstellingspremie moet de werkgever het bewijs leveren van een tewerkstelling van minstens 6 maanden onmiddellijk na hun bouwopleiding.

HOOFDSTUK III. - Premies voor de werklieden.

Afdeling 1. - Opleidingspremie-basisopleiding.

Art. 5. Onder basisopleiding verstaat men de praktijkopleidingen-bouw die door de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (afgekort : VDAB), de Brusselse Gewestelijke Dienst voor Arbeidsbemiddeling (afgekort : BGDA) of de " Office communautaire et rÈgional de la Formation professionnelle et de l'Emploi " (afgekort : FOREm) aan volledige werklozen worden verstrekt, hetzij in eigen centra, hetzij in door hen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT