5 JULI 2000. - Decreet tot instelling van de nieuwe opleidingen in de hogescholen die zijn ingericht of gesubsidieerd door de Franse Gemeenschap vanaf het academiejaar 2000-2001 (1)

De Raad van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen wat volgt :

HOOFDSTUK I. - Het hoger technisch onderwijs van het korte type

Afdeling 1. - De afdeling infografische technieken

Artikel 1. De afdeling « infografische technieken » wordt ingesteld en ondergebracht in het hoger technisch onderwijs van het korte type. Na drie studiejaren worden de graad van gegradueerde in infografische technieken verleend en het bijbehorend diploma uitgereikt :

  1. ofwel door een hogeschool die is ingericht of gesubsidieerd door de Franse Gemeenschap overeenkomstig de bepalingen van dit decreet en van titel II van het decreet van 5 augustus 1995 betreffende de algemene organisatie van het hoger onderwijs in hogescholen;

  2. ofwel door een jury ingesteld door de Franse Gemeenschapsregering, overeenkomstig artikel 43 van het decreet van 5 augustus 1995 betreffende de algemene organisatie van het hoger onderwijs in hogescholen.

    Art. 2. De studies die leiden tot de graad en het diploma van gegradueerde in infografische technieken omhelzen, naast 350 à 560 onderwijsuren die de inrichtende macht van de hogeschool vrij invult, de volgende opleiding :

    Voor de raadpleging van de tabel, zie beeld

    Deze uren worden gespreid over de drie studiejaren.

    Afdeling 2. - De afdeling technisch beheer van de gebouwen - domotica

    Art. 3. De afdeling « technisch beheer van de gebouwen - domotica » wordt ingesteld en ondergebracht in het hoger technisch onderwijs van het korte type. Na drie studiejaren worden de graad van gegradueerde in technisch beheer van de gebouwen - domotica verleend en het bijbehorend diploma uitgereikt :

  3. ofwel door een hogeschool die is ingericht of gesubsidieerd door de Franse Gemeenschap overeenkomstig de bepalingen van dit decreet en van titel II van voornoemd decreet van 5 augustus 1995;

  4. ofwel door een jury ingesteld door de Franse Gemeenschapsregering, overeenkomstig artikel 43 van voornoemd decreet van 5 augustus 1995.

    Art. 4. De studies die leiden tot de graad en het diploma van gegradueerde in technisch beheer van de gebouwen - domotica omhelzen, naast 350 à 560 onderwijsuren die de inrichtende macht van de hogeschool vrij invult, de volgende opleiding :

    Voor de raadpleging van de tabel, zie beeld

    Deze uren worden gespreid over de drie studiejaren.

    Afdeling 3. - De afdeling warmtemotoren

    Art. 5. De afdeling warmtemotoren en de graad van gegradueerde in warmtemotoren worden ingesteld. Zij vervangen respectievelijk de afdeling « warmtemotoren - automobielexpertise » en de graad van gegradueerde in warmtemotoren - automobielexpertise.

    De afdeling warmtemotoren wordt ingesteld en ondergebracht in het hoger technisch onderwijs van het korte type. Na drie studiejaren worden de graad van gegradueerde in warmtemotoren verleend en het bijbehorend diploma uitgereikt :

  5. ofwel door een hogeschool die is ingericht of gesubsidieerd door de Franse Gemeenschap overeenkomstig de bepalingen van dit decreet en van titel II van voornoemd decreet van 5 augustus 1995;

  6. ofwel door een jury ingesteld door de Franse Gemeenschapsregering, overeenkomstig artikel 43 van voornoemd decreet van 5 augustus 1995.

    Art. 6. Binnen de afdeling warmtemotoren worden twee opties ingevoerd : auto-electronica en automobielexpertise. Beide opties bestaan elkeen uit minstens 300 uren.

    Art. 7. De studies die leiden tot de graad en het diploma van gegradueerde in warmtemotoren omhelzen, naast 350 à 560 onderwijsuren die de inrichtende macht van de hogeschool vrij invult, de volgende opleiding :

    Voor de raadpleging van de tabel, zie beeld

    Deze uren worden gespreid over de drie studiejaren.

    Afdeling 4. - De afdeling bouwkunde

    Art. 8. De...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT