17 MAART 2013. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van verenigingen zonder winstoogmerk, van internationale verenigingen zonder winstoogmerk, van stichtingen en van organismen voor de financiering van pensioenen

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Het besluit dat ter ondertekening aan Uwe Majesteit wordt voorgelegd, strekt ertoe het reglementair kader aan te passen aan de elektronische invoer van gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen door middel van de e-griffie-toepassing.

Met betrekking tot artikel 1 van het wijzigingsbesluit kan ingevolge een opmerking van de Raad van State verduidelijkt worden dat de e-griffie-toepassing en de wijzigingen aan het voorliggend koninklijk besluit van 26 juni 2003 niet enkel de verenigingen, maar ook de lege ferenda de stichtingen beogen.

Met betrekking tot artikel 4 van het wijzigingsbesluit kan ingevolge een opmerking van de Raad van State verduidelijkt worden dat onder 'derde' de vereniging of stichting zelf (inbegrepen haar lasthebber indien voorkomend) te worden verstaan.

Ik heb de eer te zijn,

Sire,

van Uwe Majesteit,

de zeer eerbiedige

en zeer trouwe dienaar.

De Minister van Justitie,

Mevr. A. TURTELBOOM

ADVIES 52.503/2 VAN 3 JANUARI 2013 VAN DE RAAD VAN STATE, AFDELING WETGEVING, OVER EEN ONTWERP VAN KONINKLIJK BESLUIT 'TOT WIJZIGING VAN HET KONINKLIJK BESLUIT VAN 26 JUNI 2003 OP DE OPENBAARMAKING VAN AKTEN EN STUKKEN VAN VERENIGINGEN ZONDER WINSTOOGMERK, VAN INTERNATIONALE VERENIGINGEN ZONDER WINSTOOGMERK, VAN STICHTINGEN EN VAN ORGANISMEN VOOR DE FINANCIERING VAN PENSIOENEN'

Op 5 december 2012 is de Raad van State, afdeling Wetgeving, door de Minister van Justitie verzocht binnen een termijn van termijn van dertig dagen een advies te verstrekken over een ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van verenigingen zonder winstoogmerk, van internationale verenigingen zonder winstoogmerk, van stichtingen en van organismen voor de financiering van pensioenen'.

Het ontwerp is door de tweede kamer onderzocht op 3 januari 2013. De kamer was samengesteld uit Pierre Liénardy, kamervoorzitter, Pierre Vandernoot en Martine Baguet, staatsraden, Yves De Cordt, assessor, en Anne-Catherine Van Geersdaele, griffier.

Het verslag is uitgebracht door Jean-Luc Paquet, eerste auditeur.

De overeenstemming tussen de Franse en de Nederlandse tekst van het advies is nagezien onder toezicht van Pierre Vandernoot.

Het advies, waarvan de tekst hierna volgt, is gegeven op 3 januari 2013.

Aangezien de adviesaanvraag ingediend is op basis van artikel 84, § 1, eerste lid, 1°, van de gecoördineerde wetten op de Raad van State, zoals het is vervangen bij de wet van 2 april 2003, beperkt de afdeling Wetgeving overeenkomstig artikel 84, § 3, van de voornoemde gecoördineerde wetten haar...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT