Koninklijk besluit betreffende de boekhoudkundige verplichtingen en de openbaarmaking van de jaarrekening van de vrije kinderbijslagfondsen., de 10 novembre 2006

TITEL I. - Algemene bepalingen.

Artikel 1. De verplichting om hun boekhouding te houden en hun jaarrekening op te maken overeenkomstig artikel 17, § 3, van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, geldt ook voor de vrije kinderbijslagfondsen die onder het toepassingsgebied vallen van artikel 17, § 2, van de voornoemde wet.

Art. 2. Voor de toepassing van dit besluit vangt het boekjaar aan op 1 januari en eindigt op 31 december van elk kalenderjaar.

Art. 3. Het koninklijk besluit van 19 december 2003 betreffende de boekhoudkundige verplichtingen en de openbaarmaking van de jaarrekening van bepaalde verenigingen zonder winstoogmerk, internationale verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen, hierna genoemd het koninklijk besluit van 19 december 2003, is van toepassing op de krachtens artikel 19 van de samengeordende wetten betreffende de kinderbijslag voor loonarbeiders, erkende vrije kinderbijslagfondsen, behoudens de hiernavolgende regels.

TITEL II. - Aanpassingen aan de verplichtingen betreffende het voeren van een volledige boekhouding.

Art. 4. In afwijking van artikel 1 van het koninklijk besluit van 19 december 2003, worden voor de toepassing op de vrije kinderbijslagfondsen, in artikel 9, § 1, eerste zin, van de wet van 17 juli 1975 met betrekking tot de boekhouding van de ondernemingen, de woorden " ten minste eens per jaar " vervangen door de woorden " minstens op het einde van elk boekjaar ".

Art. 5. In afwijking van artikel 3 van het koninklijk besluit van 19 december 2003, moet voor de toepassing op de vrije kinderbijslagfondsen, het rekeningenstelsel bedoeld in artikel 4, vijfde lid, van de wet van 17 juli 1975 met betrekking tot de boekhouding van de ondernemingen, qua inhoud, voorstelling en nummering in overeenstemming zijn met de minimumindeling van het rekeningenstelsel, zoals weergegeven als bijlage bij onderhavig besluit.

Art. 6. Artikel 4, eerste lid, van het koninklijk besluit van 19 december 2003 is niet van toepassing op de vrije kinderbijslagfondsen, tenzij met voorafgaandelijke goedkeuring door de Rijksdienst voor Kinderbijslag voor Werknemers.

TITEL III. - Aanpassingen aan de verplichtingen betreffende de maatstaven voor de waardering van de inventaris.

Art. 7. In afwijking van artikel 6 van het koninklijk besluit van 19 december 2003, wordt voor de toepassing op de vrije kinderbijslagfondsen, artikel 29, tweede lid van het koninklijk besluit van 30 januari 2001 tot uitvoering van het Wetboek van vennootschappen, vervangen door de volgende bepaling :

" Dergelijke afwijking wordt voorafgaandelijk goedgekeurd door de Rijksdienst voor Kinderbijslag voor Werknemers en in de toelichting vermeld en verantwoord. ".

Art. 8. In afwijking van artikel 6 van het koninklijk besluit van 19 december 2003, zijn de artikelen 56 en 57 van het koninklijk besluit van 30 januari 2001 tot uitvoering van het Wetboek van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT