3 OKTOBER 2013. - Besluit van de Waalse Regering tot uitvoering van het decreet van 27 juni 2013 betreffende het Waals beleid inzake duurzame ontwikkeling met het oog op de oprichting van een autonome adviescel duurzame ontwikkeling

De Waalse Regering,

Gelet op de Grondwet, inzonderheid op artikel 7bis;

Gelet op artikel 87 van de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen;

Gelet op het decreet van 27 juni betreffende de gewestelijke strategie inzake duurzame ontwikkeling, inzonderheid op artikel 9;

Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 15 maart 2013;Gelet op de instemming van de Minister van Begroting, gegeven op 25 april 2013;

Gelet op de instemming van de Minister van Ambtenarenzaken, gegeven op 25 april 2013;

Gelet op het advies van het Sectorcomité nr.XVI, gegeven op 28 juni 2013;

Gelet op het advies van de Raad van State, gegeven op 11 september 2013;

Op de voordracht van de Minister van Duurzame ontwikkeling;

Na beraadslaging,

Besluit :

HOOFDSTUK I. - De adviescel "Duurzame ontwikkeling"

Artikel 1. Er wordt een adviescel "Duurzame ontwikkeling" opgericht, hierna "Cel" genoemd, binnen het Departement Duurzame ontwikkeling van het Secretariaat-generaal van de Waalse Overheidsdienst.

Art. 2. De Cel ressorteert administratief onder de Inspecteur-generaal van het Departement Duurzame ontwikkeling.

Art. 3. Het personeel van de Cel is samengesteld uit drie personeelsleden van niveau A.

HOOFDSTUK II. - De opdrachten van de adviescel "Duurzame ontwikkeling"

Art. 4. Cel brengt adviezen uit betreffende het in aanmerking nemen van de principes van de duurzame ontwikkeling overeenkomstig de modaliteiten bepaald in Hoofdstuk III.

Art. 5. De adviescel "Duurzame ontwikkeling" kan, op eigen initiatief, aan elke Minister, ieder wat hem betreft, alle aanbevelingen verstrekken die, op het gebied van Duurzame ontwikkeling, de doeltreffendheid en de doelmatigheid van de ingezette middelen kunnen verhogen, de werking van de diensten van de administratie kunnen verbeteren en de economische, sociale en milieueffecten van de actie van de Regering kunnen optimaliseren.

Naast de functioneel bevoegde Minister worden deze adviezen overgemaakt aan de Minister van Duurzame ontwikkeling en aan de minister-president en vice-ministers-presidenten van de Regering.

De voorstellen tot initiatieven van de adviescel hebben een indicatieve waarde en houden geen verplichting in van de aangesproken Minister.

Art. 6. De Cel kan een adviesfunctie vervullen bij elke Minister, op gewoon verzoek van de functionele Minister. Bij schriftelijk adviesverzoek door de Minister, brengt de Cel een schriftelijk advies uit aan de functionele Minister.

HOOFDSTUK III. - Het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT