Besluit van de Waalse Regering tot ontsluiting van steenbergen. (Vertaling) (NOTA : Raadpleging van vroegere versies vanaf 09-11-1993 en tekstbijwerking tot 21-09-2002)., de 29 juillet 1993

HOOFDSTUK I. - Definities.

Artikel 1. In de zin van dit besluit dient te worden verstaan onder :

  1. " het decreet " : het decreet van 9 mei 1985 betreffende de ontsluiting van steenbergen;

  2. " de naburige gemeente " : iedere gemeente waarvan de grens op minder dan vijfhonderd meter van de grens van de in de aanvraag om ontsluitingsvergunning bedoelde steenberg(en) ligt;

  3. " de gewestelijke ambtenaren " :

    - de directeur van de buitendienst van de " Division de la prévention des pollutions et de la gestion du sous-sol " (Afdeling verontreinigingsvoorkoming en beheer van de ondergrond), bevoegd voor het grondgebied waarop de ontsluiting van de in de vergunningsaanvraag bedoelde steenberg(en) gepland is;

    - de gemachtigde ambtenaar.

    HOOFDSTUK II. - De door het college van burgemeester en schepenen toegekende vergunningen tot ontsluiting.

    Art. 2. De vergunningsaanvraag wordt in vier exemplaren bij het college van burgemeester en schepenen ingediend.

    Dat aantal wordt vermeerderd met evenveel exemplaren als er naburige gemeenten zijn.

    De aanvraag wordt, telkens met een ontvangbewijs, bij aangetekende brief toegezonden of op het gemeentebestuur afgegeven.

    Art. 3. De vergunningsaanvraag bevat volgende aanwijzingen en stukken :

  4. de naam, voornaam, hoedanigheid en woonplaats van de aanvrager, of de firma en de maatschappelijke zetel als het om een rechtspersoon gaat;

  5. de te gebruiken toestellen en procédés, het type en het vermogen van elke motor, alsmede de approximatieve hoeveelheden voort te brengen, op te slaan of te delven produkten;

  6. het aantal tewerk te stellen werknemers;

  7. (...)

  8. de in een aanwijzend plan beschreven voorstellen tot herinrichting van de site na ontginning;

  9. de gebruikte vervoermiddelen, de te nemen verkeerswegen, de te doorkruisen gemeenten;

  10. een afschrift van de tussen de steenbergeigenaar en de exploitant ondertekende overeenkomst, of een door de notaris geauthentiseerd bewijs of certificaat waarbij de ondertekening van een overeenkomst tussen de steenbergeigenaar en de exploitant is vastgesteld, alsmede het authentieke attest van het bestaan van een borgtocht voor de herinrichting van de site;

  11. de ontginningsduur;

  12. de voor de aanvang van de ontsluitingswerken voorgestelde datum;

  13. drie exemplaren van een plan getekend op een schaal van minimum 5 mm/meter, met de schikking van de lokalen en de ligging van de werkplaatsen, magazijnen en toestellen alsmede de topografie van de ontginning;

  14. een uittreksel uit het kadastrale plan, met de binnen een omtrek van honderd meter rondom het bedrijf gelegen percelen of delen van percelen en een uittreksel uit de kadastrale legger, met de namen van de eigenaren van de in die zone gelegen percelen of delen van percelen.

    De ministers tot wiens bevoegdheden de ontsluiting van steenbergen en de ruimtelijke ordening behoren, stellen de vorm van de aanvraag voor een ontsluitingsvergunning vast en bepalen de door de aanvrager te verstrekken bijkomende inlichtingen en documenten.

    Art. 4. § 1. Uiterlijk tien dagen na ontvangst van de aanvraag zendt het college van burgemeester en schepenen er een exemplaar van naar ieder van de gewestelijke ambtenaren.

    De gewestelijke ambtenaren gaan, ieder wat hem betreft, binnen een termijn van vijftien dagen na of de aanvraag krachtens artikel 3 volledig is alvorens hun verslag naar het college te zenden.

    § 2. Het college laat de aanvrager binnen dertig dagen na bevestiging van de ontvangst van de aanvraag weten of het dossier al dan niet volledig is.

    Indien het dossier onvolledig is, wijst het college hem op de ontbrekende stukken en inlichtingen en benadrukt het dat de procedure opgeschort wordt zolang het dossier niet behoorlijk aangevuld is.

    Binnen tien dagen na ontvangst van de ontbrekende stukken en inlichtingen stelt het college de aanvrager in kennis van zijn nieuwe beslissing.

    § 3. De in § 2 bedoelde kennisgevingen worden bij aangetekende brief toegezonden.

    De datum waarop medegedeeld wordt dat het dossier volledig is, geldt als datum voor de indiening van de aanvraag.

    § 4. Terwijl het college de aanvrager mededeelt dat het dossier volledig is, worden de naburige gemeenten en de gewestelijke ambtenaren er eveneens van op de hoogte gebracht.

    (Tweede lid opgeheven)

    Art. 5. § 1. Binnen veertig dagen na de indiening van de aanvraag stelt het college een openbaar onderzoek in door aanplakking van een bericht met het voorwerp van de aanvraag, de openings- en sluitingsdata van het onderzoek alsook de plaats, dagen en uren waarop het dossier kan geraadpleegd worden, en met de nodige inlichtingen opdat het publiek overeenkomstig § 5 zijn opmerkingen kan voordragen.

    § 2. Het bericht blijft gedurende dertig dagen aangeplakt op de gewone aanplakplaatsen en op minstens vier plaatsen langs een dichtbij de in de aanvraag bedoelde site(s) gelegen verkeersweg.

    Het bericht wordt vooraf aan de colleges van de naburige gemeenten medegedeeld om onder dezelfde voorwaarden en binnen dezelfde termijn te worden aangeplakt.

    De berichten moeten tijdens de ganse duur van de aanplakking goed zichtbaar en leesbaar blijven.

    § 3. Uiterlijk op de achtste dag van aanplakking stuurt het college de samenvatting van de aanvraag naar ieder van de eigenaren en voornaamste gebruikers van de binnen een omtrek van honderd meter rondom de in de aanvraag bedoelde site(s) gelegen gronden en onroerende goederen, alsmede aan de openbare besturen waaronder een in dezelfde omtrek gelegen verbindingsweg, waterloop, bouwwerk of inrichting ressorteert.

    § 4. Het volledige aanvraagdossier kan, tijdens de hele duur van het onderzoek, geraadpleegd worden gedurende de openingsuren van het gemeentebestuur en minstens één dag per week tot twintig uur op de plaats van de gemeente die in het bericht vermeld staat.

    § 5. Iedere persoon mag zijn schriftelijke bezwaren en opmerkingen tijdens de hele duur van het onderzoek aan het college richten.

    Bij het verstrijken van de onderzoekstermijn houdt het college een zitting waarop al degenen die het wensen gehoord worden, en waarna een proces-verbaal van sluiting van het onderzoek wordt opgemaakt.

    § 6. De termijn van het openbaar onderzoek wordt opgeschort tussen 15 juli en 15 augustus.

    Art. 6. _ Binnen een termijn van tien dagen na de sluiting van het onderzoek stuurt het college een afschrift van de opmerkingen en bezwaren alsmede een afschrift van het proces-verbaal van sluiting naar de gewestelijke ambtenaren en de colleges van de naburige gemeenten.

    Art. 7. De gewestelijke ambtenaren kunnen de besturen, instellingen en technische comités raadplegen, die zij wensen te horen. Zij delen hun opmerkingen binnen twintig dagen mede.

    Indien de steenberg geheel of gedeeltelijk gelegen is binnen een voorkomingszone van een grondwaterwinning die vastgesteld is krachtens artikel 11 van het decreet van 30 april 1990 op de bescherming en de exploitatie van water dat tot drinkwater kan verwerkt worden, moeten de gewestelijke ambtenaren het advies inwinnen van de buitendienst van de " Division de l'Eau " (Afdeling Water) van de " Direction générale des Ressources naturelles et de l'Environnement " (Algemene Directie Natuurlijke Hulpbronnen en Leefmilieu) van het Ministerie van het Waalse Gewest. Voornoemde dienst moet zijn antwoord binnen een termijn van veertig dagen doen toekomen.

    Art. 8. De gewestelijke ambtenaren zenden hun dossier binnen negentig dagen na de sluiting van het openbaar onderzoek terug naar het college, samen met een gezamenlijk verslag dat al de ingewonnen adviezen bevat, alsook hun met redenen omklede adviezen waarin zij, in voorkomend geval, de krachtens artikel 5 van het decreet aan de aanvrager op te leggen voorwaarden voorstellen.

    Art. 9. Het college beslist binnen honderd twintig dagen na de sluiting van het openbaar onderzoek over de aanvraag om ontsluitingsvergunning.

    Het viseert het advies van de gewestelijke ambtenaren.

    Art. 10. De aanvrager...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT