18 MEI 2009. - Reglement van Orde van de Algemene kamer, de Kamer voor onpartijdigheid- en bescherming van minderjarigen, het college van voorzitters en de algemene vergadering van de Vlaamse regulator voor de media

De Vlaamse regulator voor de media,

algemene Kamer en Kamer voor onpartijdigheid en bescherming van minderjarigen,

Gelet op het decreet betreffende de radio-omroep en de televisie van 27 maart 2009, inzonderheid op artikel 217;

Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 30 juni 2006 betreffende de procedure voor de Vlaamse Regulator voor de Media, inzonderheid op artikel 7.

Besluit :

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder :

  1. mediadecreet : het decreet van 27 maart 2009 betreffende de radio-omroep en de televisie;

  2. regulator : Vlaamse Regulator voor de Media, bedoeld in artikel 215 van het Mediadecreet;

  3. griffier : personeelslid van de Regulator, als griffier van de algemene kamer of voor de kamer voor onpartijdigheid en bescherming van minderjarigen aangewezen;

  4. leden : voorzitter, ondervoorzitter en leden van de algemene kamer en van de algemene kamer of van de kamer voor onpartijdigheid en bescherming van minderjarigen van de Regulator;

  5. onderzoekscel : personeelsleden van de Regulator, belast met het uitvoeren van het vooronderzoek;

  6. procedurebesluit : besluit van de Vlaamse Regering van 30 juni 2006 betreffende de procedure voor de Vlaamse Regulator voor de Media.

    HOOFDSTUK II. - Interne werking van de algemene kamer

    Afdeling I. - Vergaderingen en besluitvorming

    Art. 2. De algemene kamer vergadert in de regel minstens eens per maand, behalve tijdens de maanden juli en augustus. Zij wordt bijeengeroepen door de voorzitter.

    De uitnodiging vermeldt de agenda alsmede de plaats, de dag en het uur van vergadering. Ze wordt ten minste drie werkdagen voor de vergadering aan de leden bezorgd.

    Art. 3. § 1. De griffier stelt de agenda op onder het gezag van de voorzitter.

    § 2. Op de agenda worden geplaatst :

  7. de goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering;

  8. de aanvragen voor een toestemming, bedoeld in artikel 218, § 2, 4°, van het Mediadecreet;

  9. de kennisgevingen bedoeld in artikel 218, § 2, 5°, van het Mediadecreet;

  10. het toekennen van de vergunning voor het aanbieden van een etheromroepnetwerk, zoals bedoeld in artikel 218, § 2, 3°, van het Mediadecreet;

  11. de verzoeken tot het uitvoeren van bijzondere opdrachten, bedoeld in artikel 218, § 2, 10 °, van het Mediadecreet;

  12. de klachten en de verzoeken tot onderzoek van de Vlaamse Regering, bedoeld in artikel 220, § 1, van het Mediadecreet;

  13. elk punt dat door de voorzitter wordt voorgesteld of dat ten minste vijf werkdagen vóór de vergadering door een lid is ingediend.

    § 3. De algemene kamer kan tijdens de vergadering nog een punt toevoegen aan de agenda.

    Art. 4. De voorzitter leidt de vergaderingen van de algemene kamer. Bij verhindering of afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de ondervoorzitter. Bij verhindering of afwezigheid van de voorzitter en de ondervoorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door het in leeftijd oudste lid.

    Art. 5. § 1. De algemene kamer kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien minstens drie leden aanwezig zijn.

    Indien het quorum niet is bereikt, wordt de algemene kamer binnen ten minste vijf en ten hoogste dertig werkdagen opnieuw bijeengeroepen, met dezelfde agenda. In dat geval wordt over de punten van de agenda beslist ongeacht het aantal leden dat aanwezig is.

    § 2. De beslissingen van de algemene kamer worden genomen bij meerderheid van stemmen.

    In geval van staking van stemmen, is de stem van de voorzitter, of van diegene die overeenkomstig artikel 4 het voorzitterschap waarneemt, doorslaggevend.

    § 3. De aanvragen voor een zend- of transportvergunning kunnen, in afwijking van het bepaalde in § 1, eerste lid, door de voorzitter alleen worden afgehandeld.

    § 4. Voor het horen van de partijen, bedoeld in artikel 7 van het procedurebesluit, volstaat de aanwezigheid van twee leden.

    Art. 6. De taken inzake voorbereiding van de beslissingen worden gelijkmatig onder de leden van de algemene kamer verdeeld door de voorzitter.

    Art. 7. Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt. Het verslag wordt opgesteld door de griffier en ter goedkeuring aan de algemene kamer voorgelegd.

    De voorzitter kan een beslissing of een proces-verbaal van beraadslaging tijdens de vergadering laten opmaken en door de aanwezige leden laten ondertekenen.

    Art. 8. De beslissingen van de algemene kamer worden ondertekend door de voorzitter en de griffier.

    Afdeling II. - Openbaarheid

    Art. 9. De leden kunnen inzage nemen van alle documenten en archiefstukken van de algemene kamer.

    Art. 10...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT