17 APRIL 2008. - Ministerieel besluit houdende oprichting van de ondergrondse holte van wetenschappelijk belang van de 'Ardoisière d'Oignies', te Oignies (Viroinval)

De Minister van Landbouw, Landelijke Aangelegenheden, Leefmilieu en Toerisme,

Gelet op de wet van 12 juli 1973 op het natuurbehoud;

Gelet op het besluit van de Waalse Gewestexecutieve van 26 januari 1995 betreffende de bescherming van de ondergrondse holten van wetenschappelijk belang, inzonderheid op artikel 3;

Gelet op het ministerieel besluit van 18 april 2006 tot opheffing van het ministerieel besluit van 22 september 1997 houdende onteigening van de grondpercelen die noodzakelijk zijn voor de oprichting van een domaniaal natuurreservaat op het grondgebied van de gemeente Oignies, op de plaats genaamd "ArdoisiËre d'Oignies";

Gelet op de overeenkomst gesloten op 25 februari 2008 tussen de eigenaars van de betrokken percelen en het Waalse Gewest;

Gelet op het gunstig advies van de "Conseil supÈrieur wallon de la Conservation de la Nature" (Waalse Hoge Raad voor Natuurbehoud), gegeven op 17 april 2007;

Gelet op het gunstig advies van het Directoraat-generaal Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Patrimonium, gegeven op 13 maart 2007;

Gelet op het biologische belang met name het chiropterologische belang van de ondergrondse holte genoemd "ArdoisiËre d'Oignies",

Besluit :

Artikel 1. "L'ArdoisiËre d'Oignies" krijgt de hoedanigheid van ondergrondse holte van wetenschappelijk belang. Haar toegang en haar ontwikkeling liggen binnen de percelen die gekadastreerd zijn of waren als volgt :

gemeente Viroinval, 6e afdeling, sectie D, Oignies-en-ThiÈrarche, nrs. 65g3 en 65f3, plaatsnaam "Sous l'ardoisiËre".

Art. 2. De directeur van Namen van de Afdeling Natuur en Bossen wendt de bijzondere beschermings- en beheersmaatregelen van de in artikel 1 bedoelde holte aan. Hiertoe...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT