Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 11 juni 1993 inzake de samenstelling, de organisatie, de werking en de onafhankelijkheid van de cel voor financiële informatieverwerking., de 23 février 1995

Artikel 1. Artikel 4 van het koninklijk besluit van 11 juni 1993 inzake de samenstelling, de organisatie, de werking en de onafhankelijkheid van de cel voor financiële informatieverwerking wordt aangevuld met het volgende lid :

"Wanneer hij verhinderd is, wordt de voorzitter vervangen door één van de plaatsvervangende voorzitters en de vice-voorzitter door een ander lid.".

Art. 2. In artikel 5, eerste lid, van hetzelfde besluit worden de woorden "artikel 16" vervangen door de woorden "de artikelen 12, § 3 en 16".

Art. 3. In artikel 12 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij koninklijk besluit van 30 mei 1994, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

1° het eerste lid van § 2 wordt vervangen door het volgende lid :

"De financiële ondernemingen en personen bedoeld in artikel 2 van de wet van 11 januari 1993 tot voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld, betalen elk jaar vóór 1 maart aan de cel een bijdrage van 23 000 frank. Wat de Nationale Bank van België en de Post betreft, bedraagt deze bijdrage respectievelijk 115 000 frank en 230 000 frank.";

2° het eerste lid van § 3 wordt aangevuld als volgt :

"7° de financiële ondernemingen en personen bedoeld in artikel 2, eerste lid, 10°, van voornoemde wet;

8° de financiële ondernemingen bedoeld in artikel 2, eerste lid, 11°, van voornoemde wet.";

3° het tweede lid van § 3 wordt vervangen door het volgende lid :

"Deze werkingskosten worden gedragen door voornoemde acht categorieën volgens een opsplitsing naar verhouding van het aandeel van elk van deze categorieën in de totale bijdrage in de werkingskosten die zij in het voorgaande jaar betaalden aan hun respectieve controle-autoriteiten.";

4° in het zesde lid van § 3 worden tussen de woorden "De financiële ondernemingen" en "betalen" de woorden "en personen" ingevoegd.

Art. 4. Een artikel 17bis, luidend als volgt, wordt in hetzelfde besluit ingevoegd :

"Artikel 17bis. Voor wat betreft de berekening van de in artikel 12, § 3 bedoelde bijdrage van de in artikel 12, § 3, eerste lid, 7° bedoelde financiële ondernemingen en personen in de werkingskosten van de cel voor het jaar 1996, dienen de bijdragen in de werkingskosten die zij in 1996 aan hun controle-autoriteit betalen, als berekeningsgrondslag.".

Art. 5. De artikelen 1, 2 en 6 treden in werking de dag waarop dit besluit in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT