Omzendbrief van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 17 maart 2023 betreffende het tijdelijke verbod op de installatie en het gebruik van de TikTokapplicatie voor het personeel van de Brusselse gewestelijke overheden, de 17 mars 2023

Artikel 1. Deze omzendbrief is van toepassing op het voltallige personeel van de gewestelijke instellingen van openbaar nut in ruime zin (GOB, ministeriele kabinetten, alle soorten instellingen van openbaar nut, adviesraden, gerechtelijke instanties, enz.).

Art. 2. Het is met onmiddellijke ingang verboden de TikTok applicatie te installeren en te gebruiken op vaste en mobiele diensttoestellen - onder diensttoestellen wordt verstaan elektronische toestellen (telefoons, computers, enz.) die aan de openbare autoriteiten toebehoren of waarvan de abonnements- of gebruikskosten of aankoop deels of volledig bekostigd worden door de openbare autoriteiten.

Art. 3. Alle bestaande TikTok applicaties op deze diensttoestellen worden uiterlijk op 31 maart 2023 verwijderd.

Elk personeelslid stelt zijn functionele chef onmiddellijk in kennis indien, om redenen buiten zijn wil, de termijn voor het verwijderen van de applicatie niet kan worden gehaald.

Art. 4. Er wordt aanbevolen de TikTokapplicatie niet te installeren of te gebruiken op persoonlijke toestellen met toegang tot interne gewestelijke overheidsnetwerken -en systemen, en om deze zo spoedig mogelijk te verwijderen indien zij reeds geïnstalleerd is.

Art. 5. De gewestelijke openbare instellingen worden gevraagd om de toegang tot WiFi-netwerken te differentiëren tussen diensttoestellen en persoonlijke toestellen.

Art. 6. Er wordt verzocht het advies van het CCB maximaal te verspreiden naar de gewestelijke openbare instellingen. .

Art. 7. De leidende ambtenaar van elke openbare instelling ziet toe op de naleving van deze omzendbrief.

Bij niet-naleving van deze omzendbrief kunnen sancties op het personeelslid worden toegepast overeenkomstig zijn statuut of enige andere toepasselijke tekst (arbeidsreglement enz.).

Art. 8. Deze omzendbrief geldt voor een periode van 6 maanden vanaf de datum van haar bekendmaking, en zal...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT