Omzendbrief nr. 724 houdende de organisatie en inzet van de crisisreserve, de 12 octobre 2023

Artikel M. Aan de federale overheidsbesturen en aan de diensten die ervan afhangen, evenals aan de instellingen van openbaar nut behorende tot het federaal administratief openbaar ambt zoals gedefinieerd in artikel 1 van de wet van 22 juli 1993 houdende bepaalde maatregelen inzake ambtenarenzaken.

Geachte collega's,

Geachte mevrouw,

Geachte heer,

Deze omzendbrief specifieert de organisatie en werking van de crisisreserve in toepassing van artikel 33ter/1 van het koninklijk besluit van 15 januari 2007 houdende de mobiliteit en terbeschikkingstelling van personeel van het federaal administratief openbaar ambt.

Artikel 33ter/1, tweede lid, definieert de crisisreserve als volgt: "De crisisreserve bestaat uit personeelsleden van federale diensten die zich op vrijwillige basis hebben aangeboden en is samengesteld en beheerd door het directoraat-generaal." Het doel van deze crisisreserve is om een nieuw federaal crisisteam te creëren dat slagkrachtig, snel en soepel kan worden ingezet om een bepaalde crisis binnen de federale overheid te verhelpen.

Elk federaal personeelslid kan zich kandidaat stellen om deel uit te maken van de crisisreserve bij het directoraat-generaal Rekrutering en Ontwikkeling van de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning, hierna directoraat-generaal.

Het personeelslid binnen de crisisreserve draagt de naam "reservist". De reservist kan worden ingezet om verschillende taken uit te voeren. Bij wijze van voorbeeld kan hij taken uitvoeren van:

- ondersteuning zoals administratieve, organisatorische en faciliterende taken verzorgen voor een dienst om optimaal bij te dragen tot de dienstverlening.

- begeleiding zoals personen verzorgen, begeleiden en adviseren in hun fysieke, psychische en/of sociale behoeften teneinde hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

De reservist doorloopt meerdere opleidingen om hem zo goed mogelijk in staat te stellen deze taken uit te voeren ter ondersteuning van de begunstigde federale instantie, zijnde de dienst waaraan hij ter beschikking wordt gesteld.

Het directoraat-generaal verzekert de concrete organisatie van de crisisreserve en de coördinatie ervan tijdens de inzet.

  1. Organisatie van de crisisreserve

    Het takenpakket van het directoraat-generaal in het kader van de organisatie van de crisisreserve bestaat onder andere uit de volgende opdrachten:

    Ten eerste dient het de crisisreserve te promoten binnen het federaal administratief openbaar ambt. Dit houdt in dat het regelmatig...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT