Omzendbrief GPI 99 betreffende de toekenning van maaltijdcheques aan de personeelsleden van de Geïntegreerde Politie en aan de personeelsleden van de Algemene Inspectie van de Federale Politie en van de Lokale Politie, de 28 octobre 2022

Artikel M. Aan de Dames en Heren Provinciegouverneurs,

Aan Mevrouw de Hoge Ambtenaar belast met de uitoefening van bevoegdheden van de Brusselse Agglomeratie,

Aan de Dames en Heren Burgemeesters,

Aan de Dames en Heren Voorzitters van de Politiecolleges,

Aan de Dames en Heren Korpschefs van de Lokale Politie,

Aan de Heer Commissaris-generaal van de Federale Politie,

Aan de Heer Inspecteur-generaal van de Algemene inspectie van de Federale Politie en van de Lokale Politie,

Ter informatie :

Aan de Heer Directeur-generaal van de Algemene Directie Veiligheid en Preventie,

Aan de Heer Voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie,

Aan Mevrouw de Voorzitster van het Comité P,

Aan de Heer Voorzitter van het Controleorgaan op de politionele informatie,

Mevrouw, Mijnheer de Gouverneur,

Mevrouw de Hoge Ambtenaar,

Mevrouw, Mijnheer de Burgemeester,

Mevrouw, Mijnheer de Voorzitter,

Dames en Heren Korpschefs,

Mijnheer de Commissaris-generaal,

Mijnheer de Inspecteur-generaal,

Dames, Heren,

Deze omzendbrief geeft uitvoering aan het sectoraal akkoord van 2017-2018 en valt onder het toepassingsgebied van art. XI.IV.12/1 tot art. XI.IV.12/6 van het RPPol zoals ingevoegd bij het koninklijk besluit van 20 juni 2019 tot wijziging van de geldelijke rechtspositie van het personeel van de politiediensten, voor de toekenning van maaltijdcheques aan de personeelsleden van de Geïntegreerde Politie vanaf 1 november 2022.

  1. Rechthebbende personeelsleden

    Vanaf 1 november 2022 hebben alle personeelsleden en ook, in voorkomend geval, de personeelsleden werkzaam binnen externe diensten (SSGPI, SSD, AIG, SAT Justitie en Binnenlandse Zaken, OCAD, Crisiscentrum, Tuchtraad, vaste syndicale afgevaardigden, ...) recht op maaltijdcheques.

    De personeelsleden die een postvergoeding genieten voor een vaste dienst in het buitenland hebben geen recht op maaltijdcheques, noch de aspiranten tenzij zij voortspruiten uit de sociale promotie

  2. Keuze

    Het personeelslid dat in dienst is getreden voor 1 november 2022 kan de keuze maken af te zien van het recht op maaltijdcheques zodat het personeelslid het oude systeem van maaltijdvergoedingen kan blijven genieten. Hiervoor dient het personeelslid vóór 1 november 2022 deze keuze schriftelijk kenbaar te maken aan de commissaris-generaal, de korpschef of de door hem aangewezen dienst.

    Dat personeelslid kan nadien te allen tijde terugkomen op die keuze, in welk geval het recht op maaltijdcheques voor het personeelslid wordt geopend op de eerste dag van de volgende referentieperiode. Op dezelfde dag wordt het recht op de vergoedingen voor maaltijdkosten in het binnenland, alsook de maaltijdvergoedingen bedoeld in bijlage 9, tabellen 1 en 2 RPPol, onherroepelijk en definitief gesloten.

    Er dient er op te worden gewezen dat de keuze voor de maaltijdcheques onherroepelijk en definitief is. Het personeelslid dat voor het recht op maaltijdcheques kiest, zal dus niet op deze keuze kunnen terugkomen. Het recht op maaltijdvergoedingen wordt dan definitief gesloten.

  3. Aantal maaltijdcheques

    Het aantal maaltijdcheques waarop het personeelslid recht heeft...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT