Ministerieel besluit houdende nadere regelen omtrent het meldingsformulier voor afvalstoffen., de 19 novembre 1990

Artikel 1. (§ 1. De melding van afvalstoffen aan de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest, overeenkomstig het besluit van de Vlaamse Executieve van 21 april 1982 houdende nadere regelen omtrent de melding en de afgifte, gewijzigd bij besluit van de Vlaamse Executieve van 12 augustus 1982, dient te gebeuren bij middel van een formulier overeenkomstig het model als bijlage I bij dit besluit.

Dit formulier kan op eenvoudige aanvraag gratis bekomen worden bij de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest.

§ 2. Het formulier kan vervangen worden door een door de voortbrenger ontwikkeld modeldocument, mits dit wordt toegestaan door de bevoegde ambtenaar van de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest.

Hiertoe moet de voortbrenger bij aangetekend schrijven een modeldocument insturen bij de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest, waaruit blijkt dat deze de informatie bevat zoals bepaald in het model vermeld onder § 1 van dit artikel.

De bevoegde ambtenaar doet een uitspraak binnen de dertig dagen volgend op de datum van de aanvraag tot het gebruik van het modeldocument ter vervanging van het model vermeld onder § 1 van dit artikel.

§ 3. De melding van afvalstoffen dient te gebeuren binnen de eerste tien dagen van de tweede maand van elk jaar en bevat telkenmale de gegevens betreffende het vorige jaar.)

Art. 2. De toelichting bij het invullen van de meldingsformulieren is opgenomen in bijlage II bij dit besluit.

Deze toelichting geeft een verduidelijking omtrent :

  1. rubriek I : producent;

  2. rubriek II : processchema;

  3. rubriek III : afvalstof;

- de identificatie van de afvalstof;

- de voortgebrachte hoeveelheid op jaarbasis;

- de wijze van verwijdering van de afvalstof;

- de verwerking binnen het bedrijf.

De afvalstoffen en hun codenummer zijn opgenomen in bijlage III bij dit besluit.

Art. 3. De codenummers van de exploitatiezetels, de ophalers en de vervoerders en de activiteitennummers van de verwerkingsplaatsen worden door de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest aan de meldingsplichtigen van afvalstoffen bekendgemaakt.

Art. 4. Het ministerieel besluit van 3 december 1987 houdende nadere regelen omtrent het meldingsformulier voor afvalstoffen wordt opgeheven.

Art. 5. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

Bijlage I.

Art. N1. Meldingsformulier.

Bijlage II.

Art. N2. Toelichting bij het invullen van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT