24 NOVEMBER 2006. - Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het Pendelfonds

De Vlaamse Regering,

Gelet op artikel 20 van de Bijzondere Wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen;

Gelet op het decreet van 30 juni 2006 houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2006, inzonderheid op artikel 52, 53, 55, § 2, 56, § 2, en 57;

Gelet op het advies van de Inspecteur van Financiën, gegeven op 13 juli 2006;

Gelet op het advies 41.480/3 van de Raad van State, gegeven op 7 november 2006, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 1°, van de gecoördineerde wetten op de Raad van State;

Op voorstel van de Vlaamse minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen;

Na beraadslaging,

Besluit :

HOOFDSTUK I. - Het centrale aanspreekpunt

Artikel 1. In elke provincie wordt een centraal aanspreekpunt gevormd uit een samenwerkingsverband tussen de provincie, De Lijn en de Vlaamse overheid. Andere partners kunnen bij de werking van het centrale aanspreekpunt worden betrokken.

Art. 2. De centrale aanspreekpunten initiëren en faciliteren de potentiële projecten rond woon-werkverkeer en begeleiden bij de coördinatie, de uitwerking, de uitvoering en de evaluatie van de projecten.

Art. 3. Er kan bij de taken, vermeld in het artikel 2 van dit besluit, een beroep gedaan worden op de centrale aanspreekpunten door bedrijven, bedrijvenzones en instellingen die te maken hebben met problemen rond woon-werkverkeer of die het woon-werkverkeer naar of van hun bedrijfslocaties op een meer duurzame manier willen organiseren.

Art. 4. Het centrale aanspreekpunt wordt geïntegreerd in het provinciale mobiliteitspunt.

HOOFDSTUK II. - De begeleidingscommissie

Art. 5. De begeleidingscommissie is als volgt samengesteld :

  1. een voorzitter, aangewezen door de Vlaamse minister, bevoegd voor het Mobiliteitsbeleid;

  2. twee vertegenwoordigers van de Vlaamse Regering;

  3. een gelijk aantal vertegenwoordigers uit werkgevers- en werknemersorganisaties die zetelen in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen, voorgedragen door die Raad en benoemd door de Vlaamse minister, bevoegd voor het Mobiliteitsbeleid;

  4. een vertegenwoordiging van de afdeling Beleid, Mobiliteit en Verkeersveiligheid van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van het Vlaams ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken, aangewezen door de secretaris-generaal van dit departement.

    De Vlaamse minister, bevoegd voor het Mobiliteitsbeleid, bepaalt de regels voor de werking van de begeleidingscommissie.

    Art. 6. De begeleidingscommissie heeft als taak aan de Vlaamse minister, bevoegd voor het Mobiliteitsbeleid, adviezen te verlenen in het kader van de procedure voor het verkrijgen van een tegemoetkoming uit het Pendelfonds.

    HOOFDSTUK III. - Procedure

    Art. 7. De procedure om een projectaanvraag in te dienen verloopt als volgt :

  5. de projectaanvragen worden tweemaal per jaar op vaste...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT