18 NOVEMBER 2002. - Ministerieel besluit betreffende het merken van vlees van sommige varkens

De Minister van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu,

Gelet op de wet van 5 september 1952 betreffende de vleeskeuring en de vleeshandel;

Gelet op het koninklijk besluit van 9 maart 1953 betreffende de handel in slachtvlees en houdende reglementering van de keuring der hier te lande geslachte dieren, inzonderheid artikel 25;

Gelet op de richtlijn 94/36/EG van het Europees Parlement en van de Raad van 30 juni 1994 inzake kleurstoffen die in levensmiddelen mogen worden gebruikt, inzonderheid artikel 2, 8;

Gelet op de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973, inzonderheid op artikel 3, § 1, vervangen bij de wet van 4 juli 1989 en gewijzigd bij de wet van 4 augustus 1996;

Gelet op de dringende noodzakelijkheid;

Overwegende dat ingevolge het vaststellen van een geval van klassieke varkenspest bij een everzwijn, het vlees van varkens geproduceerd in België weliswaar niet onderworpen wordt aan beperkingen binnen de interne markt, doch dat het vlees van varkens herkomstig uit een afgebakend besmet gebied niet in aanmerking kan komen voor de uitvoer naar sommige landen daarbuiten, tenzij het een passende warmtebehandeling heeft ondergaan, zodat het bijgevolg dringend noodzakelijk is te voorzien in een stelsel waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen dit vlees en vlees van varkens die afkomstig zijn van buiten het bedoeld gebied teneinde een correcte certificering bij uitvoer te garanderen zonder de draagwijdte van het merk dat op het vlees is aangebracht voor het overige in het gedrang te brengen,

Besluit :

Artikel 1. Bij het merken van de karkassen en de slachtafvallen van varkens afkomstig uit een besmet gebied dat is afgebakend overeenkomstig de regelgeving betreffende de bestrijding van klassieke varkenspest bij everzwijnen of bij het merken van daarvan bij uitsnijden bekomen delen, dient...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT