Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 3 februari 1975 genomen ter uitvoering van het koninklijk besluit van 15 januari 1962 tot vaststelling van het vergoedingsstelsel toepasselijk op de militairen die dienstreizen volbrengen in het buitenland, de 8 décembre 2023

Artikel 1. In artikel 3, § 3, tweede lid, van het ministerieel besluit van 3 februari 1975 genomen ter uitvoering van het koninklijk besluit van 15 januari 1962 tot vaststelling van het vergoedingsstelsel toepasselijk op de militairen die dienstreizen volbrengen in het buitenland, vervangen bij het ministerieel besluit van 29 september 2020, worden de woorden "of voor de militair die met vaste dienst is en die met toepassing van artikel 5, § 1, derde lid van het koninklijk besluit van 15 januari 1962 tot vaststelling van het vergoedingsstelsel toepasselijk op de militairen die dienstreizen volbrengen in het buitenland, heeft gekozen voor het vergoedingsstelsel toepasselijk op tijdelijke opdrachten," ingevoegd tussen de woorden "en die in tijdelijke opdracht is," en de woorden "is gelijk aan de dagelijks forfaitaire vergoeding voor categorie 1".

Art. 2. In artikel 4, § 1, van hetzelfde besluit, vervangen bij het ministerieel besluit van 22 mei 1987 en gewijzigd bij het ministerieel besluit van 14 juni 2018, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in het eerste lid, worden de woorden "of tegen de bedragen vastgesteld in de tabel 7 van de bijlage bij dit besluit" opgeheven;

  2. het derde lid wordt opgeheven.

Art. 3. In titel II, hoofdstuk I van hetzelfde besluit wordt een artikel 5ter ingevoegd, luidende:

"Art. 5ter. De militair in tijdelijke opdracht reist heen en terug op Staatskosten bij gelegenheid van een in België doorgebracht verlof per dienstperiode van 2 maanden.".

Art. 4. In artikel 16, § 1, van hetzelfde besluit, vervangen bij het ministerieel besluit van 1 februari 1980, worden de woorden "artikels 1 tot 5bis" vervangen door de woorden "artikelen 1 tot 5ter".

Art. 5. De tabel 7 van de bijlage bij het hetzelfde besluit, ingevoegd bij het ministerieel besluit van 10 december 1985 en vervangen bij het ministerieel besluit van 30 mei 2006, wordt opgeheven.

Art. 6. Dit besluit heeft uitwerking met ingang van 1 september 2023.

Handtekening

Brussel, 8...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT