Ministerieel besluit tot vaststelling van de regels van de vergoeding van de leden van de Disciplinaire antidopingcommissie (DADC), de 31 janvier 2022

Artikel 1. § 1. De leden van de Disciplinaire antidopingcommissie, afgekort DADC, die benoemd zijn bij ministerieel besluit in toepassing van het artikel 50/1, § 5 van het besluit van het Verenigd College van 10 maart 2016 houdende uitvoering van de ordonnantie van 21 juni 2012 betreffende de promotie van de gezondheid bij de sportbeoefening, het dopingverbod en de preventie ervan, ontvangen, per dossier en ten laste van de algemene uitgavenbegroting van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie, de volgende bedragen die bepaald worden naargelang het type tuchtprocedure dat gevolgd wordt voor het dossier en hun functie in de DADC:

Tuchtprocedure (->)
Betrokken lid ()
zonder hoorzitting noch schriftelijke uitwisselingen schriftelijk mondeling versneld
Voorzitter-jurist of plaatsvervanger 120 360 480
Secretaris-jurist of plaatsvervanger 110 330 440
Arts-deskundige of plaatsvervanger 80 160 240
Secretaris-afgevaardigde 20 20 40

§ 2. Externe medische of wetenschappelijke deskundigen op wie de DADC een beroep doet voor advies of een verslag, krijgen zestig euro per dossier, ten laste van de algemene uitgavenbegroting van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie.

§ 3. De bedragen in dit besluit zijn gekoppeld aan de evolutie van de gezondheidsindex, zoals bepaald in artikel 2 van het koninklijk besluit van 24 december 1993 tot uitvoering van de wet van 6 januari 1989 tot vrijwaring van 's lands concurrentievermogen. Ze worden jaarlijks aangepast volgens de formule hieronder:

/gezondheidsindex X-1 (op 1 januari) x gezondheidsindex X (op 1 januari)

§ 4. De kosten voor woon-werkverplaatsingen met het openbaar vervoer (tweede klas) worden volledig terugbetaald, overeenkomstig artikel 68 tot 75 van het koninklijk besluit van 13 juli 2017 tot vaststelling van de toelagen en vergoedingen van de personeelsleden van het federaal openbaar ambt.

Als het niet mogelijk is om zich met het openbaar vervoer te verplaatsen, wordt er een kilometervergoeding gestort overeenkomstig artikel 73 en 74 van het voornoemde koninklijk besluit.

Art. 2. Dit besluit treedt in werking...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT