Ministerieel besluit tot vaststelling van het aantal, de plaats van vestiging en de regels betreffende de organisatie van de examencentra, de 1 octobre 2018

Artikel 1. De theoretische en praktische examens en de tests bedoeld in artikel 25 van het koninklijk besluit van 23 maart 1998 betreffende het rijbewijs worden afgelegd in de examencentra opgesomd in bijlage 1.

Art. 2. De kandidaten leggen het theoretisch examen af in het examencentrum van hun keuze.

In afwijking van het eerste lid :

  1. leggen de kandidaten bedoeld in artikel 32, § 3, eerste lid, van het koninklijk besluit van 23 maart 1998 betreffende het rijbewijs het theoretische examen af in een van de examencentra opgesomd in bijlage 2.

  2. leggen de kandidaten die de Duitse taal verkiezen, het theoretische examen af in het centrum gelegen in Eupen.

    Art. 3. De kandidaten voor het rijbewijs geldig voor categorie B leggen het praktisch examen af in het examencentrum van hun keuze.

    In afwijking van het eerste lid :

  3. leggen de kandidaten bedoeld in artikel 39, § 8, van het koninklijk besluit van 23 maart 1998 betreffende het rijbewijs het praktisch examen af in een van de examencentra opgesomd in bijlage 2.

  4. leggen de kandidaten die de Duitse taal verkiezen, het praktisch examen af in het centrum gelegen in Eupen.

    Art. 4. De kandidaten voor het rijbewijs geldig voor de categorie AM, A1, A2, A, B+E, C, C+E, D of D+E of voor de subcategorie C1, C1+E, D1 of D1+E leggen het praktisch examen af in het examencentrum van hun keuze dat, overeenkomstig bijlage 3, bevoegd is voor bedoelde categorieën en subcategorieën.

    De kandidaten mogen zich echter, in geval van het niet slagen voor de proef op de openbare weg, opnieuw aanbieden voor deze proef in een examencentrum van hun keuze, vermeld in bijlage 1.

    Art. 5. De kandidaten voor het rijbewijs geldig voor de categorie G leggen het praktisch examen af :

  5. hetzij in het examencentrum van hun keuze, dat, overeenkomstig bijlage 3, bevoegd is voor deze categorie;

  6. hetzij in de erkende rijschool die hun de opleiding, bedoeld in artikel 15 van het koninklijk besluit van 23 maart 1998 betreffende het rijbewijs, verstrekt heeft;

  7. hetzij in de landbouwschool of het landbouwopleidingscentrum dat hun de opleiding, bedoeld in artikel 4, 16°, van het koninklijk besluit van 23 maart 1998 betreffende het rijbewijs verstrekt heeft.

    De erkende rijscholen, de landbouwscholen en de landbouwopleidingscentra dienen te beschikken over een terrein buiten het verkeer dat toelaat de manoeuvres voorzien in bijlage 5, Vbis, van het koninklijk besluit van 23 maart 1998 betreffende het rijbewijs in alle veiligheid uit te...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT