Ministerieel besluit tot uitvoering van artikel 9 van het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2021 betreffende het corona globalisatiemechanisme voor ondernemingen met een grote omzetdaling in 2020 ten gevolge van de coronavirusmaatregelen, wat betreft de berekening van de RSZ-tewerkstelling en de verruimde tewerkstelling en de voorwaarden over de neerlegging van de jaarrekening en de uitsluiting van de subsidie, de 1 juin 2021

Artikel 1. Ter uitvoering van artikel 9 van het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2021 betreffende het corona globalisatiemechanisme voor ondernemingen met een grote omzetdaling in 2020 ten gevolge van de coronavirusmaatregelen wordt de RSZ-tewerkstelling en de verruimde tewerkstelling, vermeld in artikel 1, 12° en 13°, van het voormelde besluit, bepaald op basis van het gemiddeld aantal voltijdsequivalenten van de drie laatste kwartalen van 2019. Dit betekent dat het aantal voltijdsequivalenten per kwartaal van de drie laatste kwartalen van 2019 wordt samengeteld en gedeeld door het aantal kwartalen.

De RSZ-tewerkstelling wordt door de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid berekend op basis van het aantal voltijdsequivalenten volgens het arbeidsvolume zoals beschreven op de website van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid.

Art. 2. Ter uitvoering van artikel 9 van hetzelfde besluit wordt het resultaat van de berekening van de RSZ-tewerkstelling, vermeld in artikel 1, 12°, van het voormelde besluit, en de verruimde tewerkstelling, vermeld in artikel 1, 13°, van het voormelde besluit, afgerond naar boven op het dichtstbijzijnde gehele getal.

Art. 3. Ter uitvoering van artikel 9 van hetzelfde besluit komt de onderneming wel in aanmerking voor de subsidie overeenkomstig artikel 5, 3°, van het voormeld besluit, als zij naast de verlening van zakelijke diensten ook exploitatieactiviteiten uitoefent.

Art. 4. Ter uitvoering van artikel 9 van hetzelfde besluit wordt de neergelegde jaarrekening voor 2020, vermeld in artikel 7, vierde lid, van hetzelfde besluit, als die geen betrekking heeft op het volledige kalenderjaar 2020, aangevuld met de voorlegging van de tussentijdse gereviseerde jaarrekening voor het overige gedeelte van het kalenderjaar 2020.

De beslissing over de toekenning van de subsidie, vermeld in artikel 7, vierde lid, van hetzelfde besluit wordt herzien als na de neerlegging van de jaarrekening voor het overige gedeelte van het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT