Ministerieel besluit tot uitvoering van het besluit van de Waalse Regering van 26 maart 2020 houdende noodmaatregelen inzake technische keuring, de 31 mars 2020

Artikel 1. § 1. In de in § 2 bedoelde gevallen en overeenkomstig de modaliteiten vastgesteld in artikel 4 kan een voertuig een technische keuring ondergaan indien het aan een van de volgende voorwaarden voldoet:

  1. het voertuig reist in het buitenland om dwingende redenen zoals de uitoefening van een economische of beroepsactiviteit;

  2. het voertuig vervoert gevaarlijke goederen via de weg;

  3. het voertuig beschikt over een vergunning om een technische keuring te ondergaan om redenen van dwingende noodzaak, afgeleverd door de Waalse Overheidsdienst Mobiliteit en Infrastructuur.

    § 2. De technische keuring van het voertuig mag plaatsvinden:

  4. om een nieuw keuringsbewijs te verkrijgen dat met 6 maanden wordt verlengd indien het keuringsbewijs van het voertuig sinds 1 maart 2020 is verstreken of binnen 15 dagen afloopt.

    Het verlengde keuringsbewijs wordt administratief afgegeven door naar het loket van een technisch keuringsstation te gaan, als het een aanvraag is voor een enig voertuig of een combinatie van voertuigen.

    In afwijking daarvan kan de gegroepeerde verzending van de verlengde keuringsbewijzen per post of langs elektronische weg worden aangevraagd bij een keuringscentrum indien de aanvraag betrekking heeft op een combinatie van voertuigen;

  5. indien het voertuig een keuringsbewijs moet hebben vóór zijn eerste inverkeerstelling;

  6. indien het voertuig een eerste periodieke technische keuring moet ondergaan.

    In dit geval moet het aanmelden op zijn vroegst plaatsvinden in de 15 dagen die aan deze verplichting voorafgaan.

    Art. 2. Een voertuig met een keuringsbewijs met een geldigheidsduur van 15 dagen of met een rijverbod en dat aan één van de volgende voorwaarden voldoet, kan herkeurd worden volgens de modaliteiten bedoeld in artikel 4:

  7. een voertuig van categorie M2, M3, N1, N2, N3, O2, O3, O4;

  8. een voertuig dat beschikt over een vergunning om een technische keuring te ondergaan om redenen van dwingende noodzaak, afgeleverd door de Waalse Overheidsdienst Mobiliteit en Infrastructuur.

    Art. 3. Het tweedehandsvoertuig van de categorieën M2, M3, N2, N3, O2, O3 en O4 mag zich aanmelden voor de technische keuring voor de administratieve controle om het aanvraagformulier voor inschrijving te laten invullen, overeenkomstig de modaliteiten bedoeld in artikel 4.

    Art. 4. § 1. De keuringsstations voeren hun activiteiten alleen op afspraak uit, zowel voor gedeeltelijke als volledige voertuigkeuringen.

    § 2. De activiteit van de technische keuringen is...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT