Ministerieel besluit tot uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 21 december 2018 tot instelling van een aanpassingspremie voor woningen, de 7 mars 2019

HOOFDSTUK 1. - Definitie

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder besluit van 21 december 2018: het besluit van de Vlaamse Regering van 21 december 2018 tot instelling van een aanpassingspremie voor woningen.

HOOFDSTUK 2. - Algemene voorwaarden

Art. 2. De administrateur-generaal van het agentschap is gemachtigd het modelformulier, vermeld in artikel 6 van het besluit van 21 december 2018, op te maken.

Art. 3. Het agentschap zal op basis van de gegevens van bewoning vermeld in het Rijksregister nagaan of de bewoner vermeld in artikel 1, 4° van het besluit van 21 december 2018 de premiewoning bewoont als hoofdverblijfplaats.

Art. 4. Het agentschap vraagt de inkomensgegevens rechtstreeks op bij de bevoegde dienst van de Federale Overheidsdienst Financiën.

Ambtenaren van de Europese Unie of andere internationale organisaties leggen de attesten voor, uitgaande van hun werkgever, die de noodzakelijke gegevens bevatten op basis waarvan het belastbaar inkomen en de van belasting vrijgestelde beroepsinkomsten uit het buitenland of verworven bij een Europese of internationale instelling kunnen worden vastgesteld.

Aanvragers die in het buitenland werken leggen in voorkomend geval het buitenlandse aanslagbiljet voor waaruit het belastbaar inkomen en de van belasting vrijgestelde beroepsinkomsten kunnen worden vastgesteld.

HOOFDSTUK 3. - Voorwaarden met betrekking tot de uitgevoerde aanpassingswerken

Art. 5. De volgende twee categorieën van werkzaamheden worden in aanmerking genomen:

  1. technische installaties en hulpmiddelen:

    1. het maken van een badkamer (met minstens een douche en een wastafel) die aangepast is aan de noden van de 65-plusser. Een tweede badkamer kan alleen gesubsidieerd worden als ze zich bevindt op een andere woonverdieping dan de eerste badkamer;

    2. het plaatsen van een toilet en zo nodig een tweede toilet op een andere woonverdieping dan het eerste toilet;

    3. het installeren van een traplift of rolstoelplateaulift;

    4. het aanbrengen van elektro-mechanische hulpmiddelen om zich te verplaatsen in de woning voor zover het elementen zijn die vast verankerd zijn aan het gebouw;

    5. het aanbrengen van handgrepen en steunmiddelen in de sanitaire lokalen;

    6. het automatiseren van de bestaande toegangsdeur, garagepoort of rolluiken;

  2. verbouwingswerkzaamheden met het oog op het creëren van voldoende ruimte en veilig beloopbare vloeren en trappen in de woning:

    1. het toegankelijk maken van de woning door het aanbrengen van hellende vlakken...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT