Ministerieel besluit tot bepaling van de voorwaarden voor de toekenning van de subsidies, vermeld in artikel 3, § 4, artikel 4, 8, eerste lid, artikel 9, § 1, eerste en achtste lid, van het besluit van de Vlaamse Regering van 11 december 2015 houdende de subsidiëring van de verwerving, de inrichting, de renovatie en de uitbreiding van terreinen voor woonwagenbewoners, de 25 mars 2016

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder besluit van 11 december 2015: het besluit van de Vlaamse Regering van 11 december 2015 houdende de subsidiëring van de verwerving, de inrichting, de renovatie en de uitbreiding van terreinen voor woonwagenbewoners.

Art. 2. Het richtinggevend model van technisch verslag van het onderzoek van de kwaliteit van de woonwagens, vermeld in artikel 3, § 4, van het besluit van 11 december 2015, is opgenomen in de bijlage die bij dit besluit is gevoegd.

Art. 3. Elke standplaats is uitgerust met aansluitingsmogelijkheden op het elektriciteits-, drinkwater- en aardgasnet. Als er geen openbare netten beschikbaar zijn, beschikt het woonwagenterrein over autonome netten voor de levering van elektriciteit, drinkwater en gas op elke standplaats.

Elke standplaats en elk individueel en collectief dienstgebouw zijn aangesloten op een rioleringsnet. Als er geen openbaar rioleringsnet beschikbaar is, beschikt het woonwagenterrein over een eigen afvalwaterzuiveringssysteem.

De toegangswegen tot de standplaatsen op het woonwagenterrein zijn verhard en voldoende breed.

Elk individueel dienstgebouw bestaat uit een bergruimte en een sanitaire ruimte. Voor de bergruimte wordt een oppervlakte van 9 m als richtinggevend beschouwd. Voor de sanitaire ruimte wordt een oppervlakte van 6 m als richtinggevend beschouwd. De sanitaire ruimte is minimaal uitgerust met een wastafel, een douche, een toilet en een plaats voor een wasmachine en een droogkast. Het toilet is afgescheiden van de andere voorzieningen. Het individuele dienstgebouw is voorzien van voldoende verwarming en van een inrichting voor de productie van sanitair warm water.

Op een doortrekkersterrein of, voor de standplaatsen die voorbehouden zijn voor doortrekkers, op een residentieel woonwagenterrein kan in een collectief dienstgebouw voorzien worden. Dat collectieve dienstgebouw bevat minimaal een wastafel, een douche en een toilet per standplaats.

De standplaatsen zijn duurzaam afgebakend door een ander bodemmateriaal, groenaanplanting, een omheining, of een kleur- of andere zachte markering. De afbakening mag de plaatsing van de woonwagen niet hinderen.

De standplaats is minstens voor een deel verhard, zodat de woonwagen daarop stabiel kan worden opgesteld en de toegangswegen tot de woonwagen en het individuele dienstgebouw veilig bruikbaar zijn.

Het beheer van het woonwagenterrein is in handen van de initiatiefnemer. Hij stelt daarvoor een toezichter aan en...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT