Ministerieel besluit houdende uitvoering van artikel 6 van het besluit van de Waalse Regering van 18 december 2020 houdende noodmaatregelen inzake rijopleiding, de 15 mars 2021

Artikel 1. Het theoretische rijonderricht per videoconferentie bedoeld in artikel 6 van het besluit van de Waalse Regering van 18 december 2020 houdende noodmaatregelen inzake rijopleiding wordt volgens de in de artikelen 2 tot 5 vastgestelde modaliteiten georganiseerd.

Art. 2. § 1. De inschrijving voor theorielessen per videoconferentie geschiedt volgens het door de rijschool opgezette inschrijvingssysteem.

De inschrijvingen worden afgesloten ten laatste 1 werkdag voor het begin van de cyclus van theorielessen per videoconferentie met inachtneming van het maximumaantal leerlingen vastgesteld bij artikel 6 van het besluit van de Waalse Regering van 18 december 2020 houdende noodmaatregelen inzake rijopleiding. Elke inschrijvingsaanvraag die na deze termijn wordt ingediend, wordt voor deze cyclus niet in aanmerking genomen. Afgesloten inschrijvingen kunnen niet worden gewijzigd.

§ 2. De rijschool stuurt de aanvrager een bevestiging van inschrijving. Deze bevestiging omvat:

  1. de opleidingskalender met de dagen en uren van de sessies;

  2. de wijze van authentificatie, de elektronische link die toegang verleent tot de cursus per videoconferentie, alsook het identificatienummer en de eventuele toegangscode;

  3. de modaliteiten van de cursussen per videoconferentie bepaald bij dit besluit;

  4. de regels die van toepassing zijn en de alternatieven die worden voorgesteld in geval van omstandigheden die het voor de instructeur onmogelijk maken om een les per videoconferentie te geven of voort te zetten, in het bijzonder ten gevolge van een plotseling technisch probleem.

    § 3. Zodra de inschrijving voor een cyclus theorielessen is afgesloten, deelt de rijschool de volgende gegevens mee aan de Directie Regulering van het Vervoer over de weg van de Waalse Overheidsdienst Mobiliteit en Infrastructuur:

  5. de naam van de instructeur en het adres van het lokaal van waaruit de cursus wordt gegeven;

  6. de data en uren van de theorielessen die in het kader van de cyclus zijn vastgesteld;

  7. de elektronische link en de middelen om toegang te krijgen tot de cursus per videoconferentie.

    Deze informatie wordt elektronisch toegezonden aan het adres "formation.conduite.automobile@spw.wallonie.be"

    Art. 3. § 1. De cursussen per videoconferentie worden gegeven via een collaboratieve communicatie-app waarbij videogesprekken onder de volgende voorwaarden mogelijk worden gemaakt:

  8. naar behoren ingeschreven leerlingen in staat stellen zich kosteloos op afstand aan te melden...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT