Ministerieel besluit houdende overdracht van bepaalde bevoegdheden voorzien in het Gerechtelijk Wetboek en inzake de magistratuur en de personeelsleden van de diensten die de rechterlijke macht terzijde staan, de 8 décembre 2022

Artikel 1. Bij de Federale Overheidsdienst Justitie, wordt de voorzitter van het directiecomité gemachtigd om de beslissingen en maatregelen die zijn opgenomen in bijlage I van dit besluit, te nemen in naam van de minister.

Art. 2. Bij de Federale Overheidsdienst Justitie, wordt de Directeur van de Stafdienst Personeel en Organisatie, gemachtigd om de beslissingen en maatregelen die zijn opgenomen in bijlage II van dit besluit, te nemen in naam van de minister.

Art. 3. Bij de Federale Overheidsdienst Justitie, wordt de adviseur-generaal van de Directie Rechterlijke Organisatie bij de Stafdienst Personeel en Organisatie, gemachtigd om de beslissingen en maatregelen die zijn opgenomen in bijlage III van dit besluit, te nemen in naam van de minister.

Art. 4. Bij de Federale Overheidsdienst Justitie, worden de diensthoofden van de HR-diensten van de Directie Rechterlijke organisatie bij de Stafdienst Personeel en Organisatie gemachtigd om de beslissingen en maatregelen die zijn opgenomen in bijlage IV van dit besluit, te nemen in naam van de minister

Art. 5. In geval van afwezigheid of verhindering van een van de voormelde ambtenaren worden de bij dit besluit overgedragen bevoegdheden uitgeoefend door hun plaatsvervangers.

Art. 6. De in de voorgaande artikelen aangewezen ambtenaren aan wie de bevoegdheid wordt overgedragen, tekenen de stukken met de formule :

" Voor de Minister ", gevolgd door de vermelding van hun functie.

Art. 7. Het ministerieel besluit van 1 maart 2012 houdende overdracht van bepaalde bevoegdheden voorzien in het Gerechtelijk Wetboek en inzake de magistratuur en personeel in hoven en rechtbanken, wordt opgeheven.

Art. 8. Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2023.

Art. 9. De Voorzitter van het Directiecomité is belast met de uitvoering van dit besluit.

BIJLAGEN.

Art. N1. Bijlage I. - Bevoegdheden overgedragen aan de Voorzitter van de federale overheidsdienst Justitie

  1. de toekenning van burgerlijke eretekens

    Art. N2. Bijlage II. - Bevoegdheden overgedragen aan de Directeur van de Stafdienst Personeel en Organisatie

  2. de aanvraag van bevorderings- en wervingsselecties bij het directoraat-generaal Rekrutering en Ontwikkeling van de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning en de verlenging van de geldigheidsduur van de reserves;

  3. de benoeming van de personeelsleden van het niveau B, C en D;

  4. het vrijwillig ontslag of de pensionering van personeelsleden van het niveau B, C en D ;

  5. het afsluiten, wijzigen en de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT