Ministerieel besluit betreffende de uitvoering van de Vlaamse sociale bescherming, wat de mobiliteitshulpmiddelen betreft, de 7 décembre 2018

HOOFDSTUK 1. - Definities

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder:

  1. agentschap: het Agentschap voor Vlaamse Sociale Bescherming, vermeld in artikel 9 van het decreet van 18 mei 2018 houdende de Vlaamse sociale bescherming;

  2. besluit van 30 november 2018: het besluit van de Vlaamse Regering van 30 november 2018 houdende de uitvoering van het decreet van 18 mei 2018 houdende de Vlaamse sociale bescherming.

    HOOFDSTUK 2. - Algemeen

    Art. 2. De prestatielijst wordt vastgesteld in bijlage 1, die bij dit besluit is gevoegd.

    Art. 3. De omvang van de tegemoetkomingen voor mobiliteitshulpmiddelen is vastgelegd in bijlage 2, die bij dit besluit is gevoegd.

    De omvang van de tegemoetkomingen, vermeld in artikel 308 van het besluit van 30 november 2018, wordt forfaitair bepaald op basis van het mobiliteitshulpmiddel waarvoor de gebruiker in aanmerking komt.

    De omvang van de tegemoetkoming voor het opstellen van een testrapport bij de aankoop van een elektronische rolstoel, vermeld in artikel 311, § 3, van het besluit van 30 november 2018, is vastgelegd in bijlage 2, die bij dit besluit is gevoegd.

    De omvang van de administratieve tegemoetkoming bij overlijden van de gebruiker tussen de goedkeuring van de aangevraagde tegemoetkoming en de aflevering van het mobiliteitshulpmiddel bij huur, vermeld in artikel 340, § 3, van het besluit van 30 november 2018, is vastgelegd in bijlage 2, die bij dit besluit is gevoegd.

    HOOFDSTUK 3. - Aankoop

    Afdeling 1. - Buiten de productlijst - bijkomende tegemoetkoming

    Art. 4. Het bestek, vermeld in artikel 293 van het besluit van 30 november 2018, bevat minstens de volgende gegevens:

  3. het KBO-nummer van de verstrekker van mobiliteitshulpmiddelen of, in voorkomend geval, van de onderneming in opdracht waarvan de verstrekker van mobiliteitshulpmiddelen werkt;

  4. de naam en de handtekening van de verstrekker van mobiliteitshulpmiddelen;

  5. de naam en de handtekening van de gebruiker;

  6. de datum en de geldigheidsduur van het bestek;

  7. de gegevens over het aangevraagde mobiliteitshulpmiddel, ten minste:

    1. de fabrikant;

    2. het merk;

    3. het type;

    4. de prijs, inclusief btw;

    5. het toepasselijke btw-tarief.

    Afdeling 2. - Forfaitaire tegemoetkomingen

    Art. 5. Een forfaitaire tegemoetkoming als vermeld in artikel 308 van het besluit van 30 november 2018, kan niet worden aangevuld met een tegemoetkoming voor supplementen, aanpassingen of maatwerk.

    Art. 6. Een forfaitaire tegemoetkoming kan niet worden toegekend voor de aankoop van een tweede rolstoel.

    Een forfaitaire tegemoetkoming kan niet worden toegekend voor de aankoop van een mobiliteitshulpmiddel...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT