28 JANUARI 2004. - Decreet houdende organisatie binnen de « Université de Liège » van een afdeling Milieuwetenschappen en -beheer in de Provincie Luxemburg en tot toelating van de overdracht van het personeel en het patrimonium van de v.z.w. « Fondation universitaire luxembourgeoise » naar het patrimonium van de « Université de Liège »(1)

Het Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

HOOFDSTUK I Wijziging van de wet van 28 april 1953 betreffende de inrichting van het universitair onderwijs door de Staat

Artikel 1. § 1. In artikel 4 van de wet van 28 april 1953 betreffende de inrichting van het universitair onderwijs door de Staat wordt de volgende bepaling toegevoegd :

« § 5. Op 1 januari 2004 richt de « Université de Liège » in het kanton Aarlen de afdeling voor onderwijs, onderzoek en diensten inzake milieuwetenschappen en -beheer op.

Deze afdeling ontwikkelt partnerschappen met de universitaire instellingen die inzonderheid ressorteren onder de Europese grensoverschrijdende gebieden.

De organen voor bestuur, onderwijs, onderzoek en de diensten van deze afdeling ontwikkelen in het kanton Aarlen hun activiteiten in de gebouwen die vroeger het eigendom waren van de « Fondation universitaire luxembourgeoise », vereniging zonder winstoogmerk, hierna de « FUL », v.z.w. genoemd.

Er wordt een strategisch comité van deze afdeling opgericht dat een adviesorgaan is, belast met het oriënteren in het algemeen van de onderzoeksprogramma's in synergie met de lokale projecten, met hun herwaardering alsmede algemener met de uitstraling van de afdeling. Buiten de Gouverneur van de Provincie Luxemburg of de persoon die door hem wordt afgevaardigd en die er de voorzitter van is, zijn vier vertegenwoordigers stemgerechtigd die aangesteld worden door elke groep provincieraadsleden op dezelfde lijst verkozen bij de provincieraadsverkiezingen in de Provincie Luxemburg en drie vertegenwoordigers van het economische en sociale leven van deze provincie, die door hun respectievelijke instanties aangesteld worden.

De Regeringscommissaris en de afgevaardigde van de Minister van Begroting bij de « Université de Liège » aangesteld krachtens de artikelen 1 en 7 van het decreet van 12 juli 1990 op de controle van de universitaire instellingen, wonen de vergaderingen van het strategisch comité bij. »

§ 2. In artikel 8, lid 1, 8°, van voornoemde wet van 28 april 1953 worden de woorden « , alsmede de voorzitter van het strategisch comité van de universitaire afdeling milieuwetenschappen en -beheer bedoeld in artikel 4, § 5 of de persoon die door dat comité aangesteld wordt, » ingevoegd voor de woorden « raadgevende stem ».

HOOFDSTUK II. - Wijziging van de wet van 27 juli 1971 op de financiering en de controle van de universitaire instellingen

Art. 2. In artikel 46 van de wet...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT